Še naprej pa ostaja odprto vprašanje nastopa Petra Mankoča na evropskem prvenstvu v Budimpešti, saj tudi 14 dni pred začetkom še vedno ni prepričan, da se v madžarski prestolnici lahko bori za eno od vidnih mest. Zmaga na 100 delfin z dosežkom 53,41 sekunde je bila namreč premalo prepričljiva, da bi Mankoč potrdil zanesljiv nastop na EP. »Še vedno bolj kaže, da ne bom nastopil, a to še ni čisti ne. Že v štafeti je šlo nekaj boljše (52,90 op.p.), zdaj pa bo treba analizirati, ali se izboljšuje forma ali diha telo in ali se lahko spravim v želeno formo. Telesna pripravljenost je sicer dobra, a potrebna je resna analiza. Čeprav je že veliko boljše, kot je bilo pred časom, še vedno ni tako, kot bi si želel,« je po koncu državnega prvenstva povedal Peter Mankoč in dodal, da se bo verjetno odločil tik pred odhodom.

Sobotne nastope so sicer krojile slabe vremenske razmere, ob dežju tudi nizke temperature, med najbolj zanimivimi pa je bila tekma na 200 prosto, kjer je Anja Klinar, ki se je na predstavila kot izredno pripravljena, še enkrat izzvala olimpijsko podprvakinjo v tej disciplini ter klubsko in reprezentančno kolegico Saro Isaković. Na koncu je bila razlika vsega dve desetinki v korist Isakovićeve, skupno tretje. Klinarjeva se je kasneje podala še v boj za zmago na 400 mešano in kljub le kratkemu počitku po tekmi na 200 prosto zmagala še na 400 mešano. »Zadovoljna sem z dosežkom na 200 prosto, v boljših pogojih bi bilo še boljše, a za resen rezultat sem v tej disciplini nekaj prepočasna. Na 400 mešano sem skušala plavati čim hitreje, a na koncu popustila, čeprav vem, da bi bila lahko blizu najboljšemu letošnjemu izidu, če bi bila konkurenca močnejša,« je povedala Anja Klinar.

Ravenski organizatorji so sicer poskrbeli za enega najmočnejših plavalnih mitingov v Sloveniji sploh, udeležile so se ga reprezentance Poljske, Danske, Švice, del ruske reprezentance in nekaj odličnih posameznikov na čelu z nosilcem kolajn z največjih tekmovanj Špancem Aschwinom Wildeboerjem.