Kako vam uspeva ohranjati niz? Dosegli ste še ene stopničke med mladimi, še enkrat v povprečju sezone, na 17. mestu. Pogled na dirko?

Tokrat sem zelo dobro štartala. Sem se že vozila z Rusinjo Kalenjtevo, Elisabeth Osl, Sabine Spitz ter držala mesto med deseterico. Navzgor in peš ob kolesu je šlo zelo dobro. A me je na sredini dirke malo pobralo in na spustih sem začela izgubljati. Roke so bile premehke, nisem si upala na drsečih delih toliko tvegati. Na tehničnih delih razmočene proge sem se preveč namučila, da bi jih lahko držala.

Za kakšne detajle gre?

Preprosto so me spusti malo presenetili. Na ogledih je bila trasa suha, na dirki pa so bile korenine že preveč zdrsane in drseče, zame pa kar preveč vidne. Nisem bila dovolj zbrana za takšne razmere. Morala bi biti bolj prepričana vase, da bi upala tvegati in se bolj spustila. Teren so sicer dobro izkoristile domačinke Nathalie Schneitter z zmago, Esther Suss in Marielle Saner. Schneitterjeva je zmagala z veliko razliko, dobro je naštudirala progo. Pošteno moram priznati, razlike so tudi v glavi. To je hitro par mest gor ali dol.

Francozinja Julie Bresset vam ne pusti popolnega veselja med U-23.

Odlična je. Znova je bila med peterico, četrta je skupno. Vedno znova me preseneča, a enkrat jo bom... presenetila.

Tokrat je bila tekma v bližini Aigla, kjer je v službi tudi vaš trener Luka Žele. So mu delodajalci na Mednarodni kolesarski zvezi UCI omogočili ogled dirke svetovnega pokala?

Ne, žal Luka kljub izredni želji ni mogel spremljati moje dirke, saj je imel obveznosti na drugi dirki s svojo ekipo mladincev. Bomo pa nekaj dni do naslednje tekme v italijanski dolini Val di Sole preživeli pri njem in Anji. Po tekmi se še nisva slišala, a mislim, da bo zadovoljen. Moji nastopi so celo sezono zelo konstantni, z majhnimi nihanji, s kolajno z evropskega prvenstva... Nadejam pa se, da vrhunec še pride. Najprej bi rada ob popolnem nastopu katero od dveh preostalih dirk svetovnega pokala končala med deseterico. Glede cilja pred sezono, da končam med dvajset skupno, mi sedaj s 16. mestom zelo dobro kaže.