Na progi za olimpijski kros sta nastopili dve Slovenki, poleg Žakljeve še Nina Homovec. Prva je stopila na oder za zmagovalke, saj je bila druga v razvrstitvi do 23 let, skupno pa 17.

"Najprej sem vozila okoli desetega mesta, nato pa me je žal malo zmanjkalo. Nekaj težav sem imela na drugem tehničnem spustu, ki mi na treningu ni delal nobenih težav. Morda sem bila prav zato tam manj zbrana in sem delala napake. Zadovoljna sem s končnim rezultatom," je po tekmi dejala Žakljeva.

Nina Homovec je na tehničnih delih tudi padla, a se je vseeno vozila v prvi petdeseterici in prišla na končno 47. mesto, ki prinaša tudi točke svetovnega pokala.

Že v soboto so dirkali spustaši, ki so se morali spopasti z izredno blatno in strmo progo, ki velja za eno težjih v svetovnem pokalu. Najbolje je med Slovenci nastopil novi državni prvak Nejc Rutar, ki je v finalu še izboljšal svoj kvalifikacijski čas in zasedel 51. mesto. Zanj je to njegova uvrstitev v svetovnem pokalu in dobra popotnica za dirko čez teden dni v italijanskem Val di Soleju.

Drugi spustaši so dirko končali v kvalifikacijah, največ smole je imel Žiga Pandur, ki bil na vmesnem času zelo hiter, na enem zadnjih odsekov pa mu je načrte prekrižal tekmovalec, ki je padel neposredno pred njim, tako da je končal na 114. mestu. Jan Cestnik je bil 120., Kristjan Vreček pa 136.