Ravne na Koroškem - Triglavan Emil Tahirovič je dobil tekmo večera drugi dan državnega prvenstva na Ravnah na Koroškem. Z dosežkom 28,10 je sinoči tesno ugnal domačega aduta Damirja Dugonjiča iz Fužinarja in večnega tekmeca na slovenskih ter drugih tekmovanjih Koprčana Matjaža Markiča. Za nov odličen dosežek je z 2:15,60 na 200 mešano poskrbela tudi Radovljičanka Anja Klinar.

Tekma peterice slovenskih reprezentantov in odličnih tujcev je bila prava poslastica večera, obenem pa pomembna generalka pred evropskim prvenstvom v Budimpešti, kjer bo predtekmovanje v tej disciplini na sporedu natančno čez tri tedne. Finale je dobil Tahirovič z zelo dobrim dosežkom za to obdobje - 28,10, z 28,26 je prepričal tudi Dugonjič, že dopoldan pa se je izkazal tudi Markič, ki je bil z 28,22 najboljši v kvalifikacijah, v finalu pa je po slabšem startu dosegel nekaj slabši čas.

"V zadnjem obdobju se v družini veliko pogovarjam o pozitivizmu in moram jih pohvaliti, ker mi tako stojijo ob strani," je po zmagi med drugim povedal Emil Tahirovič, zadovoljen tudi z dosežkom: "Izid bi težko realno ocenil. Je zelo hiter, a vseeno mislim, da smo vsi trije lahko še precej hitrejši. Napovedi so pozitivne in tako gledam naprej." Malce razočaran je bil najhitrejši Slovenec tokrat le nad tujci, od katerih je pričakoval, da bodo še močnejši: "A na srečo imam doma dobro konkurenco. Damir, Matjaž in jaz smo to dokazali."

Svoj prvi slovenski naslov je v moški konkurenci osvojil tudi Ilirijan Peter Mankoč, ki je bil v absolutni konkurenci na 100 prosto tretji, z nastopom pa je delno preveril tudi formo za 100 delfin, saj bo prav od nastopa na 100 delfin odvisno, ali bo nastopil na evropskem prvenstvu. Tudi v ostalih disciplinah so kraljevali predvsem močni tekmovalci iz Poljske in Danske reprezentance. Slovenske naslove so osvojili še Robi Žbogar na 200 hrbtno, mladinec Ilirije Aleks Koštomaj na 200 mešano in Triglavan Jan Karel Petrič na 800 prosto.

V močni mednarodni konkurenci iz devetih držav je slovensko čast v ženski konkurenci z absolutno zmago vnovič reševala ta čas prva slovenska plavalka Radovljičanka Anja Klinar, ki je z 2:15,60 na 200 mešano potrdila dobro pripravljenost in si priborila že tretjo posamično zmago na DP. Blizu zmagi je bila tudi Triglavanka Anja Čarman na 200 hrbtno, a jo je morala zaradi prehitrega začetka prepustiti Poljakinji Alicji Thorz. V ostalih disciplinah ni bilo presenečenj. šr, sta