Ribič Tihomir Everle sicer trdi, da je v Dravi še več piranj, ker je bila ob ribolovu voda ure in ure mirna, "prijela“ pa ni nobena druga riba.

"Lovil sem krapa, ulovil pa piranjo. Ujela se je na koruzo na 34. kilometru reke Drave, ko sem lovil iz čolna. Takoj sem je prepoznal po čeljusti, zobeh in rdeči barvi. Pogosto gledam dokumentarne filme o živalih in naravi, zato sem takoj vedel, za kaj gre,“ je ponosno povedal Everle za hrvaški portal Index.hr.

Eksotični ulov je skušal obdržati pri življenju, kar mu ni uspelo. "Poginila mi je, dali smo jo v hladilnik in poslali v Osijek na analizo. Državni inšpektor za ribolov je potrdil, da gre za mesojedo rdečo piranjo. Veliko sem lovil, a takega ulova nisem nikoli imel,“ je povedal Everle, ki se s piranjo vseeno ni želel fotografirati. Je pa prepričan, da ni ujel edinega primerka: "Mislim, da tu obstaja cel roj piranj. V petih minutah so mi s kavlja pojedle vso koruzo. Tega naše ribe zagotovo ne bi naredile.“

Sicer pa naj bi pred časom piranjo ulovil še en hrvaški ribič, približno deset kilometrov stran od včerajšnjega ulova. O ulovu je želel obvestiti veterinarja, vendar mu je žena svetovala, naj tega ne stori, da ne bi izpadel neumen.

Sicer Everle misli, da se bodo sedaj začeli pojavljati tudi drugi ribiči, ki se prej morda niso želeli izpostavljati s svojim ulovom. Ima tudi teorijo o prihodu piranj v reko. "Verjetno jih je nekdo imel v kakšnem jezeru, ko so ob padavinah reke narasle, pa so prišle v reko, se razmnožile in priplavale do nas,“ pravi Everle, ob tem pa izraža tudi zaskrbljenost: "Ne vem, kakšne posledice lahko nastanejo, saj je piranja agresivni mesojedec, ki ubije vse, kar ji pride na pot.“