Med deveterico ubežnikov je bil tudi sedemkratni zmagovalec dirke po Franciji Lance Armstrong, ki je bil med najaktivnejšimi. Glavno vprašanje je bilo, če bo Američan vendarle dobil etapo, a v ciljnem šprintu ni imel velikih možnosti. Najmočnejši med ubežniki je bil Francoz Pierrick Fedrigo.

V ozadju se je bil hud boj za zeleno majico najboljšega šprinterja. Norvežan Thor Hushovd je bil namreč v glavnini, za pet točk v skupni razvrstitvi pa je moral dobiti šprint glavnine, ki mu je prinesel deseto mesto. S tem je znova oblekel majico najboljšega šprinterja, ki jo je odvzel Alessandru Petacchiju, ter dokazal, da gre za izjemno vsestranskega kolesarja. Biti več kot 5000 metrov višinske razlike v glavnini z rumeno majico pač ni mačji kašelj, temveč zalogaj, ki so ga sposobni le najboljši kolesarji na svetu.

"Bil sem izjemno motiviran. Želel sem pokazati, da nisem za staro šaro ter da sem imel letos le precej športne smole. V zaključku so bili tekmeci premočni, da bi dobil etapo, a sem vseeno zelo zadovoljen. Cilj moštva je tudi, da osvojimo skupno zmago med ekipami, in smo na dobri poti. Bitka še ni dobljena, a storili bomo vse, da se vrnemo domov vsaj z eno lovoriko," je pojasnil Lance Armstrong.

"Pričakoval sem, da v peklenski etapi, ki se je vendarle zaključila ravninsko, ne bo napadov. Noge po vseh naporih preprosto preveč pečejo," je v cilju povedal nosilec rumene majice Alberto Contador, ki je na odlični poti, da se tretjič veseli skupne zmage na najprestižnejši kolesarski dirki na svetu. Contador se je včeraj uradno opravičil Andyju Schlecku, da je napadel v trenutkih, ko je imel tekmec težave. Dejal je, da mu je žal, da se je to zgodilo na takšen način, hkrati pa je želja vsakega dirkača, da čim prej pride do cilja. Zanimivo je, da je mnenje večine poznavalcev kolesarstva takšno, da Contadorja ne obsojajo zaradi ponedeljkovega napada, ko je slekel rumeno majico Schlecku, saj je namreč ta sam naredil napako med prestavljanjem.

Danes je na Touru prost dan.