Contador ima tako v skupni razvrstitvi zdaj osem sekund prednosti pred Schleckom, lanskim drugouvrščenim, ki se mu je na zadnjem vzponu, ko je slabih 22 km pred ciljem napadel in se skušal "odlepiti" od Contadorja, snela veriga in je izgubil kar nekaj časa, da je počakal na pomoč in si jo je spet nastavil.

Izkušeni 27-letni Španec pa je seveda dodobra izkoristil smolo tekmeca in si nabral dobre pol minute prednosti, za nameček pa se je proti cilju spustil v družbi tretje- in četrtouvrščenega na dirki Španca Samuela Sancheza in Rusa Denisa Menčova, tako da je naproti Schlecku, ki je vozil sam, pridobil tudi pri spustu.

Tako si je kolesar Saxo Banka, ki je bil v rumeno majico odet vse od devete etape, po tehničnih težavah nabral osem sekund zaostanka za Contadorjem. Po koncu etape je bil Schleck zelo jezen in ogorčen, saj ga kolesarji, s katerimi je vrtel pedala, preden se mu je pripetila smola (Contador, Sanchez, Menčov, Van den Broeck), niso počakali, kot je to v nadavi. "Ti fantje si danes res niso zaslužili nagrade za 'fair play'. Sam se gotovo ne bi tako nešportno obnašal," je bil ogorčen Luksemburžan.

"A povem vam, Tour še ni končan, ampak se je zdaj šele zares začel. Takšno vedenje tekmecev me je le še bolj 'podžgalo'. Zdaj sem res jezen in še bolj motiviran kot prej," je dejal 25-letni Schleck in še enkrat poudaril, da sam že ne bi na takšen način oblekel rumene majice: "Res si česa takšnega sam ne bi dovolil. Vendar pa očitno ne mislijo vsi tako. Kaj hočemo, takšno je očitno postalo dirkanje."

Od Slovencev je današnjo etapo najbolje končal Grega Bole (Lampre), ki je bil 78. (+ 17:09), Janez Brajkovič (Radioshack) je z istim časom končal mesto za njim, Simon Špilak (Lampre) je bil 129. (+ 28:49), Kristijan Koren pa z istim zaostankom 131.

Zmagovalec 15. etape je po samostojnem pobegu postal domačin Thomas Voeckler, ki je po lanskem Touru tako prišel še do druge etapne zmage v karieri na tej najprestižnejši dirki na svetu.