Kot zadnja se je seznamu odpovedi pridružila sprinterka Pia Tajnikar (200 m), ki je v pogovoru s predsednikom strokovnega sveta AZS Martinom Steinerjem ocenila, da je v preslabi formi za udeležbo na prvenstvu stare celine. Že pred tem so nastope na EP zaradi poškodb odpovedali slovenski rekorderji Marija Šestak (troskok), Sonja Roman (1500 m) in Damjan Zlatnar (110 m ovire).

"Cilj reprezentance je medalja ter še ena do dve finalni uvrstitvi, za vsakega posameznika pa je ponovitev najboljšega izida sezone. Ratejeva ima resnično možnosti, da stopi na zmagovalne stopničke. To kažejo tudi dosežki na zadnjih velikih tekmovanjih. Na prvenstvih v Münchnu, Göteborgu, Osaki in Pekingu je bilo za odličje dovolj 65 ali manj metrov. Finale bi si glede na trenutno formo lahko dokaj gotovo zagotovila tudi Snežana Rodič (troskok), saj njeni skoki prek 14 metov obetajo vidno uvrstitev. Nina Kolarič (daljina), Rožle Prezelj (višina), Tina Šutej (palica) in Sebastijan Jagarinec (400 m) lahko prav tako posežejo v finale, kamor pa bi se lahko prebil še kdo izmed slovenskih atletov," je cilje navedel Steiner.

"Žal je večina članov vrhunske selekcije poškodovana ali zunaj forme. Kljub temu pa je slovenska atletika dovolj široka, da še vedno lahko računamo na medaljo. Ženska ekipa bo na EP močnejša kot moška," je dodal predsednik AZS Peter Kukovica.