Slovenski reprezentanti, prejšnji teden je plavalka kluba organizatorja Tjaša Oder osvojila zlato in srebrno medaljo na mladinskem evropskem prvenstvu, bodo na Ravnah naleteli na močno konkurenco, ki jo bodo izkoristili kot generalko pred avgustovskim evropskim prvenstvom v Budimpešti. Med drugim se bodo na Ravnah predstavili tudi vsi reprezentanti, ki študirajo v ZDA, na čelu z olimpijsko podprvakinjo Saro Isaković in dvakratnim prvakom študentskega prvenstva NCAA Damirjem Dugonjičem iz ravenskega Fužinarja, ki že dober teden dni trenira v domačem bazenu.

Najmočnejša tuja zasedba na Ravnah bo reprezentanca Poljske s Pawlom Korzenowskim, ki je moral na zadnjem SP v Rimu na 200 delfin priznati premoč le slovitemu Američanu Michaelu Phelpsu, ter z nekdanjima svetovnima prvakoma "prsačem" Stanislawom Kuczkom in dolgoprogašem Przemyslawom Stanczykom ter številnimi drugimi zvezdniki.

Zvezdniška bo tudi danska zasedba na čelu s srebrno z zadnjih OI in SP na 800 prosto, svetovno rekorderko Lotte Fris, evropsko rekorderko v prsnem plavanju Rikke Miller Pedersen in odlično sprinterko Jeanette Ottesen. Ob omenjenih reprezentancah so prijavljeni tudi številni drugi odlični posamezniki, kot denimo španski svetovni rekorder v hrbtnem plavanju Aschwin Wildeboer.

Prijave pa še niso končane. Kot zadnji so se konec tedna prijavili Rusi na čelu s članoma ruske štafete Jevgenijem Lugonovom in Andrejem Grečinom ter sprinterko Irino Bespalovo.