Na zadnji tekmi v torek v Novem mestu ste v polfinalu tekli 10,40, delovali pa ste zelo dobro, najbolje v sezoni. Finalni tek je bil dve stotinki hitrejši. Najbrž niste povsem zadovoljili osebnih apetitov, ali pač?

V polfinalu v Novem mestu sem se res počutil dobro. Začutil sem hitre noge, ki bi jih bilo treba le še pravilno usmerit. Računal sem, da bo finalni tek pomenil vrhunec, zato sem si tudi obetal boljši čas, kot sem ga kasneje dosegel. A vseeno sem na tekmo gledal s pozitivnega stališča. Pokazala je, da forma napreduje. Res pa je, da je bilo še precej rezerv. Bil sem preveč v krču.

Četudi v tej sezoni na 100 metrov še niste tekli pod 10,3, ste vsaj v Novem mestu dokazali, da ste tega sposobni. Je to vaš cilj na državnem prvenstvu?

Vsekakor bi rad tekel pod to mejo, a to ni moj prioritetni cilj. Ko sem analiziral zadnje sezone, sem prišel do spoznanja, da sem imel z izjemo leta 2007, ko je šlo vse kot po maslu, vedno zelo visoke, najbrž previsoke cilje, s katerimi sem se precej obremenjeval. Do rezultatov sem želel priti na silo, kar pa ni dobro. Zato je moj današnji cilj v Velenju predvsem ta, da mi tek tehnično dobro uspe. Ne dvomim, da bi potem prišel tudi rezultat.

V Novem mestu je bil na 100 metrov hiter Gregor Kokalovič, ki je izpolnil normo za evropsko prvenstvo. Se veselite domače konkurence?

Vedno! Zelo sem vesel, če moram dati na domačih tekmah vse od sebe, da premagam tekmece. Tudi Jan Žumer je v tej sezoni na 200 metrov dokazal, da je hiter. Navsezadnje je vse skupaj zelo pomembno tudi za štafeto 4x100 metrov.

Boste v Velenju tekli tudi na 200 metrov?

Ne, daljši razdalji sem se do konca sezone odpovedal. Med evropskim ekipnim prvenstvom v Budimpešti in mednarodnim mitingom v Velenju sem si nekoliko poškodoval prepono, tako da sem se raje povsem posvetil šprintu na 100 metrov.

Prejšnji teden je Francoz Christophe Lemaitre kot prvi belopolti šprinter v zgodovini tekel pod desetimi sekundami. Uspel mu je podvig, ki ste ga pred leti napovedovali tudi vi. Kako gledate na hitrega Francoza?

Užitek ga je opazovati in vesel sem, da mu je uspelo. Belopolti šprinterji smo venomer sloveli po tem, da smo hitri v prvi polovici, v drugi pa slabši. Lemaitre pa je odličen tudi v fazi, ko doseže maksimalno hitrost. Zanimiv bo dvoboj na evropskem prvenstvu med njim in Britancem Dwainom Chambersom.