Odrova je zlato medaljo načrtovala že na 1500 metrov, a se morala zaradi napake v taktiki zadovoljiti s srebrom. Na 800-metrski tekmi pa se je držala taktičnih navodil trenerja Gorazda Podržavnika, začela bolj zadržano in pospešila šele po 200 metrih ter povsem dotolkla konkurenco. Njena najbližja zasledovalka Španka Claudia Dasca Romeu, ki je zmagala na 1500 metrov, je osvojila srebro z več kot tremi sekundami zaostanka.

"Tudi sama sem bila po tekmi na 1500 metrov nekoliko razočarana, a sem ohranila upanje, da lahko zmagam na 800 prosto," je s smehom v glasu ocenila Odrova, ki je na popravnem izpitu dokazala, da lahko uresniči zastavljene cilje. Izid je še pomembnejši, ker se je pobrala po tem, ko je podlegla pritisku na 1500 prosto, saj je celo leto prenašala breme zlate medalje, ki si ga je po lanski zmagi na 1500 prosto zastavila sama, pričakovalo pa ga je tudi okolje: "Prav zaradi pritiska sem naredila napako. Tam sem želela zmagati že na začetku in prehitro začela že na prvih 50 metrih. Danes je bilo kar nekako lažje, vedela sem, da imam možnost za zmago," je še povedala mlada ravenska plavalka, s štirimi medaljami z MEP ob Radovljičanki Anji Klinar najuspešnejša slovenska plavalka na tovrstnem tekmovanju.

Dobro je nastopila še ena Fužinarjeva tekmovalka, Špela Bohinc, ki je na 800 prosto z osebnim rekordom 8:47,41 osvojila šesto mesto. Že v soboto pa ravenski klub čaka na nov finale, ki si ga je danes v polfinalu na 200 prosto priplavala Tamara Miler.

Uspešna je bila tudi Triglavanka Neža Marčun, ki je na 200 prsno iz nastopa v nastop izboljševala osebni rekord, v finalu pa je znamka 2:31,66 zadostovala za končno šesto mesto med mladimi plavalkami v Evropi.