4,9 odstotka so se nominalno povečali skupni izdatki države v prvem četrtletju 2010 v primerjavi s prvim četrtletjem 2009, je v sredo objavil statistični urad. Da bi bila slika še nekoliko bolj črna, so nas možje in žene, ki številkam dajejo smisel, obvestili tudi, da gre za zelo neugodna gibanja, za katera je značilno, da se skupni izdatki države povečujejo bistveno hitreje kot pa skupni prihodki. Skupni prihodki so bili namreč za 2,5 odstotka manjši kot leto prej. Primanjkljaj države se je v prvem četrtletju 2010 v primerjavi z drugo polovico lanskega leta povečal na 786 milijonov evrov oziroma na 9,5 odstotka BDP.

688 od 1246 hrvaških otokov bi lahko bilo po ponedeljkovih navedbah hrvaških medijev na voljo za prodajo, saj so v večinski zasebni lasti. Hrvaška vlada je sicer leta 2007 določila, da ima država predkupno pravico, kar je zaenkrat preprečilo razprodajo in privatizacijo otokov.

98 mest deli v nogometnem svetu Slovenijo in Ferske otoke, ki bodo naš najbolj gorak nasprotnik v kvalifikacijski skupini za evropsko prvenstvo leta 2012. Še pred sredino objavo Fifine lestvice je bila razlika okroglih 100 mest. Po lestvici ameriške obveščevalne službe Cie pa so Ferci za 30 mest pred nami po BDP na prebivalca.

10.000 evrov naj bi Željko Milovanovič, nekdanji študentski funkcionar in svetovalec predsednika Študentske organizacije Univerze v Ljubljani Jerneja Štromajerja, ponujal študentskemu poslancu, da se ta ne bi udeležil seje, se je razkrilo ta teden. Kar spodobna podkupnina za študente, ki menda ne morejo študirati, če ob tem ne delajo, in to podkupnina, da ne bi delali. Narobe svet.

37,13 milijona evrov je ministrstvo za visoko šolstvo namenilo za drugi razpis za sofinanciranje gradnje odprtih širokopasovnih omrežij v lokalnih skupnostih na območjih belih lis. Znotraj tako imenovanih belih lis, kjer ni možnosti priklopa na širokopasovno omrežje in tudi ni dokazan komercialni interes za gradnjo omrežja, je bilo sicer ob začetku projekta skoraj 70.000 gospodinjstev, zdaj jih je skoraj 16.000 manj.