Tako je že leta 1970 na ladji Song of Norway, ki je na palubo sprejela "le" 754 potnikov, v nekaj prostih kabinah uredila prvo plavajočo telovadnico, s čimer je nakazala smer avanturističnega napredka. Spogledovanje s trendi prihodnosti je ameriško družbo porinilo na prestol križarskega turizma, saj si lasti kar devet izmed desetih največjih plavajočih hotelov na svetu - mednje se namreč vriva britanska čezoceanka Queen Mary 2, ki tudi "običajnim" potnikom ponuja povezavo med evropsko in ameriško celino -, vključno s trenutno rekorderko Oasis of the Seas.

Plavajoča oaza, ki je na prvo uradno pot proti Antilom krenila konec lanskega leta, je doslej najdaljšo predhodnico Queen Mary 2 - čeprav se ta glede na tonažo in kapaciteto potnikov uvršča šele na peto mesto - s 360 metri dolžine prerasla za celih 15 metrov. Prečno je čez ladjo moč narediti več kot 60 velikanskih korakov, najvišja razgledna točka pa se vzpenja kar 72 metrov nad morsko gladino. 220.000 ton težko arhitekturno čudo lahko med plovbo potiska 60 megavatov moči, kar je okoli 9 odstotkov moči jedrske elektrarne v Krškem. Približno tisoč delavcev je potrebovalo vsega dve leti, da so v finski ladjedelnici Aker Yards v Turkuju iz 181 ogromnih jeklenih konstrukcij naredili največjo tridimenzionalno sestavljanko doslej. "Definitivno gre za kvantni preskok v ladjarski industriji," zatrjuje Arsen Mihaič, direktor agencije Adonis Cruise&Ferry Center, ki je slovenski posrednik za potovanja z vodno velikanko.

Doslej največji hotel na morju, ki kar petkratno presega velikost znamenitega Titanika, je pravo potujoče mesto, ki lahko sprejme več kot 6000 gostov in 2165 članov posadke. Ti med drugim skrbijo za 24 restavracij, 4100 stranišč, 42 dvigal in 4500 klimatskih naprav. Da potnikov, zlasti otrok, med sprehodom po 16 palubah in 20 nadstropjih ne bi prevaral smisel za orientacijo, lahko najamejo tudi GPS. Znotraj sedmih tematskih sosesk - Centralni park, Kraljeva promenada, Riva, Cona bazenov in športa, Zdraviliški in fitnes center, Četrt zabave ter Otroški kot -, ki med drugim posnemajo bujno vegetacijo osrednjega newyorškega parka, ponujajo predstave baleta na vodi ali vožnjo na prvem vrtiljaku sredi oceana, prav vsak obiskovalec lahko nahrani svojo domišljijo. Z imitacijo grškega amfiteatra, igriščem za minigolf, plezalno steno, igralnico, zdraviliščem, številnimi restavracijami, sprehajalno potjo… ter seveda zvezdnim stropom se je košček celine preselil na morje. "Ladja ponuja vrsto udobij, ki jih sicer ponuja le kopno. Tu ni nihče prikrajšan za razkošje," dodaja gospod Mihaič, ki se je kot potnik tudi sam predal izobilju glamurja. Luksuz, ki ga premore potujoča oaza, lahko poteši tudi največje petičneže, saj med 2700 kabinami v najem oddaja tudi takšne, ki popolno tehnično opremljenost zlivajo z romantičnim razpoloženjem; kraljeva suita s 141 kvadratnimi metri površine denimo ponuja zaseben jakuzi in obedovalnico na balkonu, naprodaj pa je tudi razkošen pogled na ocean skozi steklene stene. In ko smo že pri presežnikih, ne moremo mimo podatka, da je Oasis of the Seas tudi doslej najdražje potniško prevozno sredstvo na morju, saj je njegova gradnja krepko presegla milijardno vsoto, kakršna je običajno izstavljena naročnikom podmornic ali vojaških plovil.

Toda ladje velikanke ne sprožajo zgolj občudovanja, temveč tudi številne probleme in očitke; ekonomiste bode v oči nepotrebno bahanje v primežu gospodarske krize, okoljevarstvenike puščanje sledi v obliki naftnih madežev in balastnih izpustov, popotnike pa pomanjkanje avanturističnega duha. Poleg tega potujoča velemesta povzročajo probleme tudi največjim pristaniščem: ureditev posebnega priveza in gradnja novega terminala zaradi giganta Oasis of the Seas, ki za zdaj pluje med Florido in Karibskim otočjem, je pristaniščem odškrnila dobršen del dobička. Ladja, visoka kot dvajsetnadstropna stolpnica, je v težave zašla že na prvi vožnji med Helsinki in matičnim pristaniščem Port Everglades, saj je med prečkanjem ožine Great Belt na Danskem morala znižati teleskopske dimnike, da je lahko pod mostom zaplula čez ožino. Ker pa družba Royal Caribbean Cruises obljublja, da se bodo potniki že konec tega leta lahko vkrcali na še večjo, še bolj inovativno in revolucionarno križarko Allure of the Seas (Vaba morij), se ni mogoče izmakniti vprašanju, kje bo okolje postavilo mejo človeškemu pohlepu.