Drugi slovenski predstavnik Matias Kumar je bil 21. (1:39). Srebrno kolajno je osvojil Francoz Geoffrey Soupe (+0:14), bronasto pa Portugalec Nelson Oliveira (+0:18).

"Glavni cilj kolesarjev Adrie Mobila sta dve kolajni s svetovnega prvenstva. V kronometru računamo na Blaža Jarca," je pred začetkom sezone dejal Milan Eržen, trener novomeškega kluba, katerega član je Jarc. Z generalko za septembrsko svetovno prvenstvo tako novomeški trener ne more biti zadovoljen, čeprav pa je res, da sta do prvenstva Avstraliji še dobra dva meseca, tako da je za izboljšanje forme še dovolj časa. Predvsem pa bo moral specialist za vožnjo na čas do takrat imeti več sreče z zdravjem. Pred evropskim prvenstvom je namreč ni imel, saj je bil zaradi vnete stegenske mišice, zaradi katere mu je selektor Martin Hvastija celo svetoval, naj ostane doma, kar nekaj časa brez pravega treninga. Svežina, na katero se je zanašal, pa mu v Ankari ni pomagala.

Jarc še ni v pravi formi

"Nisem bil pravi. Dal sem vse od sebe, a očitno je forma preslaba. Potrebno bo še dosti delati na moči in hitrosti, s sistemskim delom do svetovnega prvenstva lahko napredujem," je bil na cilju razočaran Dolenjec, ki je lahko še slabše volje, če natančno pogleda rezultate. Zlato kolajno je namreč osvojil Britanec, ki ga je lani na svetovnem prvenstvu v Mendrisiu premagal. "Če bi bil Blaž pravi, bi bil on zlat. A na žalost ni bil, to sem videl že po prvih kilometrih, v katerih je bil celo slabši od Kumarja. Očitno je imela poškodba hujše posledice, kot smo upali," je bil na cilju slabe volje tudi selektor Martin Hvastija.

Policijski avto oviral na progi

A nekdanji kolesarski as ni bil slabe volje le zaradi dosežka Jarca, ampak tudi zaradi stvari, ki so se njegovemu izbrancu dogajale na progi. Po obratu je nasproti kolesarju pripeljal policijski avto, le nekaj trenutkov pozneje pa so policisti, zadolženi za red (sedeli so na cesti in veselo kramljali) iz stranske ceste na progo spustili avtomobil, ki je Slovencu zaprl pot. Malo je manjkalo, da ni prišlo do hude nesreče, a je na srečo Jarc spretno reagiral. Z dogodkom so bili na cilju seznanjeni glavni organizatorji, ki so se slovenski reprezentanci opravičili, a to selektorja ni pomirilo.

"Take stvari se na resni dirkah ne bi smele dogajati. Na prvem mestu bi morala biti varnost, nato vse drugo. A tu v Turčiji na progah varnosti ni. Vsekakor Blaž s tema incidentoma ni izgubil veliko časa, doživel pa je velikanski šok. In ne samo on. Tudi sam sem potreboval nekaj časa, da sem prišel k sebi, mogoče bi moral do policistov in jih vsaj glasno okarati. Mogoče celo do njihovega šefa, ki je ves dan v VIP šotoru," je bil ogorčen Hvastija, ki je z avtomobilom spremljal prvega slovenskega aduta.

Edina pozitivna stvar, ki ga je lahko spravila v boljšo voljo, je nastop drugega slovenskega predstavnika Matiasa Kumra. Debitant v tej konkurenci je svojo nalogo opravil zelo solidno, zanesljivo se je uvrstil med prvo polovico, kar je bila tudi želja. "To je velika spodbuda za naprej. Zdaj se bom s to disciplino ukvarjal še resneje in na naslednjih prvenstvih računam na boljše rezultate," je dejal Bric, ki bo skupaj z Jarcem, Markom Kumpom, Andijem Bajcem, Luko Mezgecom, Blažem Furdijem in Klemnom Štimulakom nastopil tudi v nedeljski cestni dirki. V njej bo vsa ekipa podrejena Kumpu, ki bi moral v sprintu, če seveda do njega pride, pokazati svojo kakovost.