Britanci so v osemdesetih letih minulega stoletja kraljevali na srednjih progah, poleg Crama, še vedno aktualnega britanskega in evropskega rekorderja na 1500 metrov, 2000 metrov in miljo, pa sta bila "paradna konja" še Sebastian Coe in Steve Ovett.

"Žalostno je, da britanska atletika v zadnjih 25 letih ni zmogla tekmovalca, ki bi izboljšala moje, Coejeve in Owettove rekorde. Veliko lepša slika je v ženski atletiki, Paula Radcliffe, Kelly Holmes, Lisa Dobriskey in Jennifer Meadows so ali pa še vedno dostojno zastopajo barve naše države," je v pogovoru za francosko tiskovno agencijo (AFP) dejal Cram, ki bo oktobra praznoval Abrahama.

"Veliko je razlogov za žalostno stanje v britanski atletiki. V minulem obdobju smo največ pozornosti posvečali sprintu, kjer so karibski in ameriški atleti razred zase, v klubih se slabo dela z mladimi, večina staršev pa svojih otrok ni usmerila v atletiko, temveč v nogomet," je med drugim dejal Cram, v zadnjem času tudi komentator britanske televizijske postaje BBC.

Britanski rekordi na srednjih progah so še vedno v lasti Crama, Coa in Owetta. Cram ima najboljše znamke na 1500 metrov, 2000 metrov in miljo, Coe na 800 in 1000 metrov, Ovett pa na dve milji.