Do nesreče je prišlo, ko je 36-letni voznik kolesa z motorjem vozil po Celovški cesti od Tivolske ceste proti križišču z Rusko ulico. Ko je pripeljal do omenjenega križišča, je pri prižgani rumeni puščici za leve zavijalce pravilno zapeljal v križišče z namenom, da zavije v levo. Tedaj mu je iz nasprotne smeri pripeljal 49-letni voznik osebnega avtomobila, ki je pri prižgani rdeči luči na semaforju zapeljal naravnost v križišče in pri tem čelno trčil v desni bok voznika kolesa z motorjem, ter ga zbil po vozišču. Ta je bil hudo telesno poškodovan odpeljan v UKC Ljubljana, kjer je ob 1.50 uri umrl.

Sicer pa so policisti v noči na sredo obravnavali 29 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 15 pa se jih je lažje poškodovalo. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 50 kršitev javnega reda in miru ter 31 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 32-krat posredovali na javnih krajih in 18-krat v zasebnih prostorih, pridržali so štiri kršitelje, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 10 voznikov. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 19 tatvin, 9 vlomov in 2 poškodovanji.