Krim Mercator je bil eden izmed dvanajstih klubov (od skupno šestnajstih), ki so si zagotovili neposredno uvrstitev v glavni del lige prvakinj. EHF je krimovke pred žrebanjem uvrstila v drugi kakovostni boben skupaj z ruskim Dinamom iz Volgograda, norveškim Larvikom in nemškim Leipzigom, za nosilce skupin pa so bili postavljeni Viborg (Danska), Györi (Madžarska), Hypo (Avstrija) in Oltchim Valcea (Romunija). "Na žrebanje ne moremo vplivati, seveda pa imam svoje želje. Najbolj bi si - gledano z denarne plati - iz prvega bobna želela Hypo, iz tretjega Podravko, o četrtem pa je nesmiselno govoriti, saj morajo klubi najprej skozi kvalifikacije," je pred žrebanjem povedala Krimova prokuristka Tanja Polajnar, ki zaradi službenih obveznosti ni mogla odpotovati na Dunaj.

V avstrijski prestolnici zaradi dopustov ni bilo trenerke Marte Bon in direktorja kluba Jake Kravanje, Polajnarjevi (pred dnevi je magistrirala na evropski pravi fakulteti) pa se je želja polovično uresničila. Slovenske prvakinje se bodo pomerile s Hrvaticami (Podravka), namesto Hypa pa so jim kroglice dodelile Györi. To pomeni, da bo v dresu naših vzhodnih sosedinj proti nekdanjim soigralkam nastopila tudi levoroka ostrostrelka Ana Gros (pred novo sezono je Krimov dres zamenjala za Györijevega), v enaki vlogi pa bo tudi hrvaška reprezentantka Andrea Penezić, ki je na Galjevico pred to sezono prišla prav iz Koprivnice.

"Z razpletom žrebanja sem zadovoljna z večih vidikov. Proti Györiju smo bili v ligi prvakinj že dvakrat neuspešni, zato upam, da bo zdaj obveljal pregovor, da gre v tretje rado in da bomo poravnali stare račune. Podravka se ubada s hudimi igralskimi in denarnimi težavami, a jo je treba spoštovati. Gre pa za premagljivega nasprotnika, čeprav smo imeli s Hrvaticami v zadnjem času precej preglavic. Četrtega člana skupine bom lahko ocenila šele, ko bo jasno, kdo je napredoval," je povedala trenerka Marta Bon. Četrti klub v skupini - iz vsake od štirih skupin med najboljših osem v Evropi napredujeta prva dva - bo znan v drugi polovici septembra, ko se bodo za eno vozovnico potegovali Zvezda Zvenigord (Rusija), Elda Prestigio (Španija), Patras (Grčija) in zmagovalec kvalifikacijskega turnirja 1 (Gil Eanes/Portugalska, Zug/Švica, Amsterdam/Nizozemska ali Sävehof/Švedska).