V Silverstonu se je namreč leta 1950 začela pisati zgodovina sodobne formule 1, s prenovljeno stezo pa so primerno obeležili ta jubilej, saj so se dirkači morali zelo potruditi za vsako osvojeno točko. Že na štartu je bil jasno, da je Mark Webber, kateremu so na kvalifikacijah sneli novo sprednje krilce in ga dali Vettlu, njegov dirkalnik pa opremili s starejšo konfiguracijo, v dirko krenil z veliko mero jeze.

Po prihodu v cilj je moštvu jasno povedal, da je zmaga dober rezultat za drugega dirkača v ekipi: "Fant tam zgoraj (bog, op. a.) je imel z menoj lepe načrte in je zelo dobro opravil svoje delo. Dirka vseeno ni bila najlažja, sem pa v prvem delu zelo užival, s tršimi pnevmatikami pa sem bil tudi dovolj hiter, da sem za seboj zadrževal tekmece. Največ pa je k tej zmagi vsekakor prispeval zelo dober štart. A če bi vedel, kako me bodo obravnavali v ekipi, ne bi podpisal nove pogodbe z njimi."

Webber je Vettla odločno prehitel v prvem ovinku, Nemec pa je postal žrtev tudi trčenja s Hamiltonom, pri čemer si je preluknjal zadnjo pnevmatiko in je še komaj prilezel do boksov. Dirka je bila takrat zanj več ali manj izgubljena in z odličnim nadaljevanjem je na koncu (ter z odločnim prehitevanjem prav v zadnjem krogu) privozil sedmo mesto. Enako velik skok naprej je uspel Jensonu Buttnu, ki je dirko začel šele s štirinajstega mesta, na sami dirki pa je z zanesljivo vožnjo in nekaj sreče ter smole tekmecev prilezel do četrtega mesta.

"Drugo mesto je pravi čudež! Je rezultat dobrega dela, a to pot je bil Mark enostavno za cel razred hitrejši. Celo dirko sem vozil na vso moč, vsak krog je bil kot na kvalifikacijah, pa se je še vedno oddaljeval. Red Bulla danes nismo mogli premagati," je zadovoljno drugo mesto ocenil Lewis Hamilton, saj je njegova dirka minila brez večjih presenečenj, razen trka v prvem krogu s Sebastianom Vettlom, tretjeuvrščeni Nico Rosberg pa je povedal: "Zelo dobro sem speljal, a sem potem za dolgo časa obtičal za Kubico. Tretje mesto nam je na koncu prinesla odlična strategija in veseli me, da smo si tako dobro opomogli po precej slabi dirki v Valencii." Manj je bil zadovoljen Michael Schumacher (deveto mesto), ki se nikakor ne more spoprijateljiti z letošnjim dirkalnikom in pnevmatikami.

Jubilejna dirka pa je pomenila malo katastrofo za ekipo Ferrari. To pot jim je šlo vse narobe. Alonso je na štartu slabo speljal, potem si je Felipe Massa pri trčenju z njim preluknjal pnevmatiko, sledila je vožnja v ozadju, Massa si je celo privoščil precej nenavaden postanek v boksih (zavrtelo ga je na stezi in odneslo v uvoz v bokse, mehaniki pa seveda niso bili pripravljeni na nenapovedani Brazilčev prihod), Alonso si je prislužil še kazensko vožnjo skozi bokse (ko je na napačen način prehitel Roberta Kubico), ravno ko se je s steze zapeljal varnostni avtomobil (na stezo so ga poslali, ker je Pedro de la Rosa izgubil velik del zadnjega krilca, deli pa so ležali na sredi steze), ob koncu pa mu je pnevmatiko preluknjal še Liuzzi. Torej je šlo rdečim iz Maranella narobe vse, kar je lahko šlo narobe na tej dirki.

Naslednja dirka bo na sporedu 25. julija v Hockenheimu, kjer bo imel Sebastian Vettel na domačem terenu novo priložnost za "maščevanje".