Žumer je bil v finalu na 100 m, kjer je bil edini Slovenec, osmi (10,69), stotinko hitreje pa je tekel v kvalifikacijah (10,68, -1,8 m/s). Osovnikar je v kvalifikacijah tekel 10,73, Fridrih 10,84, Kokalovič pa 10,88.

Slovenska četverica je v štafeti za več kot pol sekunde zaostala za državnim rekordom (39,20), ki so ga Rok Predanič, Osovnikar, Fridrih in Žumer dosegli 22. junija 2002 v španski Sevilli. "Ocena štafete je pozitivna, saj je četverica dosegla enega boljših slovenskih časov v zadnjih letih. Niso sicer presenetili, ampak so naredili pričakovano. Štafeta bo po mojem mnenju gotovo tekla na evropskem prvenstvu v Barceloni, ker je rezultat iz Nemčije pokazal, da se jih splača poslati v Španijo. Bodo pa morali še trenirati predaje in pridobiti nekaj časa, saj imajo denimo poljska, nemška in italijanska zelo tekoče predaje," je dejal Albert Šoba, trener Osovnikarja.

Tekma je potekala v mestu v nemški zvezni državi Severno Porenje-Vestfalija, ta pa je najbogatejša (22 odstotkov bruto družbenega produkta celotne Nemčije) in najštevilčnejša (18 milijonov) v Nemčiji.