Nedelja, 11. julija

Ob pol devetih zvečer bodo zaječale elektrarne po svetu, saj bodo morale napajati občutno večje število televizijskih sprejemnikov kot sicer. Sodnik bo namreč zapiskal za začetek finalne tekme svetovnega prvenstva v nogometu v Južni Afriki. V glavah Nizozemcev in Špancev bo samo ena podoba: skupinsko poljubljanje zlatega pokala novih svetovnih prvakov po koncu tekme leta.

Ponedeljek, 12. julija

V državnem zboru se bo na nujni seji sestal odbor za promet, ki bo po nujnem postopku obravnaval predlog zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o letalstvu. Ker je evropska komisija med pregledom odkrila, da nadzor letalstva v Sloveniji ni urejen v skladu z nekaterimi evropskimi uredbami, bi lahko oktobra letos prizemljila vsa slovenska letala in helikopterje.

Torek, 13. julija

V okviru Festivala Ljubljana bo v ljubljanskih Križankah z muzikalom Maratonci tečejo zadnji krog nastopilo Gledališče na Terazijah iz Beograda. Postavitev muzikala Dušana Kovačevića je za Gledališče na Terazijah pomembno zaradi več razlogov. Muzikal je bil namreč izjemno zahteven projekt, saj je na odru združil igralce, plesalce, zbor in seveda tudi orkester. Gledališče na Terazijah je s "prevodom" Maratoncev v muzikal utrdilo sloves začetnika in vodilnega ustvarjalca pravega srbskega muzikala. Predstava bo potekala v srbskem jeziku s slovenskimi in angleškimi nadnapisi.

Sreda, 14. julija

V Cankarjevem domu bo ob osmih zvečer akademski državni balet Borisa Eifmana iz Sankt Peterburga odplesal baletno predstavo Petra Iljiča Čajkovskega Ana Karenina. Eifmanova Karenina naj bi prekipevala od notranje energije in na človeka naredila izjemno močan vtis. Koreograf je iz Tolstojevega romana je izrezal preobrat in osrednjo pozornost namenil ljubezenskemu trikotniku, ki ga sestavljajo Ana, Karenin in Vronski. Ansambel bo prihodnji dan uprizoril še baletno predstavo Ruski Hamlet.

Petek, 16. julija

Ob sedemnajstih se boste v Ljubljani dobili pred Škucem. Na njihovi tržnici bo potekala prodaja knjig založbe Škuc in centra za slovensko književnost po občutno znižanih cenah. Ob 18. uri se bodo dogajale Škucove packarije: škrat tengu in začarani čajnik iz Čudežnega zaboja bosta na ogled v lutkovni predstavi. Ob osmih zvečer bosta pred Škucem na Starem trgu džezirala Jadranka Juras in Milan Stanisavljević.

Sobota, 17. julija

Nova etiopska naveza legendarnega holandskega free-rock-punk-jazz kolektiva The Ex po izjemnih sodelovanjih s saksofonistom Getatchewom Mekurio in slepim pevcem Mohammedom Jimmyjem Mohammedom tokrat prihaja v družbi izjemnega etiopskega tria Ililta Band v ljubljansko Komuno.