1,4 odstotka je bila junijska inflacija na letni ravni v evrskem območju, kar je še vedno manj kot srednjeročni cilji Evropske centralne banke, ki si želi inflacijo blizu, vendar nekoliko pod dvema odstotkoma. Sodeč po sredinih napovedih ECB bo v teh okvirih ostala tudi v srednjeročnem obdobju. V Grčiji pa je junijska inflacija znašala 5,2 odstotka, je sporočil tamkajšnji statistični urad. Na letni ravni je bila junijska inflacija 5,4-odstotna. Na junijsko zvišanje cen življenjskih potrebščin v Grčiji je najbolj vplivala rast cen alkohola in tobaka, ki so se v letni primerjavi povišale za 18,9 odstotka.

64golov je pred finalnim obračunom na dosedanjih svetovnih prvenstvih nasprotnikom zabila Nizozemska, medtem ko se druga finalistka Španija lahko pohvali s 84 goli v mreži nasprotnika. Vendar je Španija odigrala kar 13 tekem več. Pri čemer je statistika za izid finalnega srečanja svetovnega prvenstva v nogometu v bistvu povsem irelevantna: bolj pomembno je, koga bo izbrala hobotnica, če ni morda po pravilni napovedi zmage Špancev nad Nemci končala na žaru.

725milijonov evrov je v prvih treh mesecih letos znašal javnofinančni primanjkljaj. Ko bo vlada ob koncu leta potegnila črto pod svoj gospodinjski proračun, bo v blagajni predvidoma manjkalo 1,8 milijarde evrov, kar je po v torek sprejetem rebalansu proračuna 5,1 odstotka BDP. Ali povedano po kmečko: toliko "denarja" ustvarijo v Sloveniji vsi subjekti v nekaj več kot 18 dneh.

24,99evra bo stala vozovnica za polet med Ljubljano in Parizom na nizkocenovni liniji, ki so jo v sredo predstavili pri Easyjetu. V Milano bo mogoče leteti za 19,99 evra, menda vključno s taksami in pristojbinami. Na Brniku so nad prihodom nizkocenovnika navdušeni, saj je letališče Jožeta Pučnika v minulem letu zabeležilo padec števila potnikov z 1,7 na 1,4 milijona.

889hektarjev zemljišč je v Ljubljani po v ponedeljek sprejetem občinskem prostorskem načrtu spremenilo svojo namembnost - v večini primerov gre za kmetijska zemljišča. Med drugim bo 278 hektarjev zemljišč namenjenih za promet, okoli 200 za stanovanjske površine, 157 za zelene površine in 58 za industrijo.