Cancellara ima 23 sekund prednosti pred Britancem Geraintom Thomasom (Sky) in 39 pred Avstralcem Cadelom Evansom (BMC Racing). Najboljši Slovenec Jani Brajkovič (Radioshack) je bil 42. in je skupno na 26. mestu, na 113. mestu pa je v času zmagovalca končal tudi Kristjan Koren (Liquigas-Doimo). Slednji je skupno 35.

"Danes je bilo neverjetno. Po razočaranju, ki sem ga s slabo predstavo ekipi povzročil dan prej, mi je uspelo zmagati. Mnogi so doslej grdo govorili o meni, večkrat pa sem dal tudi sam povod za to. Hvala vsem, ki so me kljub temu podpirali," je po zmagi v solzah dejal Cavendish, ki se je prvič zjokal že na razglasitvi rezultatov na zmagovalnem odru. Britanec, ki mu zaradi pomanjkanja discipline pravijo "bad boy" kolesarstva, je na Touru štiri etape dobil leta 2008, lani pa je slavil kar šestkrat. Letos je slabo začel in povzročil padec v prvi etapi, za razburjenje pa je z neprimerno gesto poskrbel ob etapni zmagi na letošnji dirki po Romandiji in zaradi množičnega padca, ki ga je povzročil na letošnji dirki po Švici.

Do tokratne etapne zmage je prišel na čist način in prepričljivo, saj je bil v skupini, ki je pospešila 400 m pred ciljem, ter prek črte prišel z dvema kolesoma prednosti pred Ciolekom. Etapa je bila sicer zelo ravninska in je po uvodnih etapah ponudila udeležencem možnost, da nekoliko hitreje zacelijo rane po množičnih padcih. Za težje poganjanje pedal je ob povprečni hitrosti 41,5 kilometra na uro poskrbelo vreme, saj so morali zaradi več kot 34 stopinj Celzija popiti velike količine tekočin.

Vrstni red na vrhu je ostal nespremenjen; Američan Lance Armstrong, sedemkratni zmagovalec dirke, je na 18. mestu z dvema minutama in pol zaostanka za vodilnim. Petkova, 227,5 km dolga etapa od Montargisa do Gueugnona, je druga najdaljša na dirki. S štirimi vzponi četrte kategorije in dolgimi ravnimi odseki v Burgundiji bo ponudila možnost za številne pobege pred zahtevnimi etapami v Alpah.