Rossi se je poškodoval na treningu 5. junija, zlomljeno golenico so mu oskrbeli v dvourni operaciji. Po prvih informacijah naj bi bil večkratni svetovni prvak brez dirk kakšne tri mesece, a okrevanje poteka bolje, kot so pričakovali.

Rossi je tokrat v Misanu vozil Yamaho YZF-R1 in najprej prevozil 11 krogov, po premoru pa še 15. "Ta test smo opravili le zato, da sem videl, ali že lahko vozim motocikel. Zadovoljen sem, sam sem videl, da lahko vozim, res pa je, da me čaka še veliko dela, preden bom spet sposoben voziti v razredu motoGP," je povedal Rossi. Po vožnji je dejal, da so ga bolela meča, koleno in hrbet ter da je pogrešal večjo gibljivost gležnja.

Potem ko naj bi po prvotnih predvidevanjih zaradi poškodbe izpustil večji del sezone in se vrnil šele jeseni, si je Rossi zdaj kot pričakovani datum vrnitve postavil dirko v Brnu 18. avgusta. Ni pa povsem izključil niti preizkušnje na nemškem Sachsenringu 18. julija, a dodal, da se bo odločil v prihodnjih dneh, vse pa bo odvisno od tega, kako dobro bo potekalo okrevanje.