Režiser filmov Rojen 4. julija, JFK in Wall Street poudarja, da "karkoli že govorijo, resnica je vendarle ta, da Hugo Chavez in njegova vlada prerazporejajo denar v korist ljudstva, pomagajo ljudem, skratka niso tam zato, da bi pomagali bogateti in debeliti se velikim podjetjem; in to je najvažnejše".

V svojem dokumentarcu Stone zavrača "dezinformacije", ki po njegovem mnenju prevladajo v ZDA vsakokrat, ko beseda nanese na Huga Chaveza. "Želel sem razkriti skriti obraz zgodovine neke dežele, namreč ZDA, zastrupljene z lažmi," je dejal Stone.

V filmu odkriva "klobčič traparij", ki jih o Hugu Chavezu "vsak teden" zapisujeta New York Times in Washington Post. Stone ocenjuje, da je svoboda tiska večja v Venezueli kot v ZDA. Tam "lahko rečete, kar vam pade na pamet. Tu, na primer, ni mogoče izreči misli 'Treba bi bilo zrušiti Obamo'," je pribil režiser.

Zgodbe opozicije, češ da v Venezueli zapirajo radijske postaje, "so laž", prepričuje Oliver Stone, ki priznava, da brezmejno občuduje "borca Chaveza", čeprav tvega, da pri tem včasih izgubi smisel za kritiko.

Radijske postaje "so zaprli iz tehničnih razlogov", prepričuje Stone in pojasnjuje: "Med več tisoč radijskimi postajami so jih trideset zaprli iz tehničnih razlogov, zaradi problemov z avtorizacijo in kršenja zakonov." Tiste, ki delujejo, pa "večinoma nasprotujejo Chavezu, zato ni potrebno pretiravati," se jezi filmar.

Stone ocenjuje, da ima venezuelska opozicija dovolj kanalov za izražanje in je daleč od tega, da bi jo utišali: "Pojdite na YouTube in tam boste o Chavezu našli samo svinjarije. Ravno zato je bila potrebna protiutež tej zgodbi," je povedal režiser Oliver Stone. Razmere v Venezueli slika subtilno. "Pomembno je biti preprost," priznava Stone, ki se mu zdi, da nasprotniki sprememb v Latinski Ameriki želijo debato zakomplicirati bolj, kot je v resnici.

"Ko sta Chavez in brazilski predsednik Lula prišla na oblast, sta dejala: 'Želimo obvladovati naše naravne vire, imeti nafto zase, plin zase, pripadata ljudstvu. Dobičke želimo razdeliti ljudstvu.' In to sta tudi storila," je še povedal Stone.

"Deset let so pred ZDA," obžaluje režiser. "Tu puščamo, da naftne družbe pokradejo vse in dobičke spravijo v žep. In kaj počnejo? Plačujejo same sebe, plačujejo delničarjem, delijo si velike plače, ničesar pa ne storijo v pomoč prebivalstvu."