Drugič zapored in skupno četrtič je wimbledonski krožnik pripadel Sereni, ki je v finalu brez pretresov odpravila Rusinjo Vero Zvonarevo s 6:3 in 6:2. Serena Williams se s pridnim osvajanjem lovorik prebija proti vrhu najbolj trofejnih teniških igralk. S 13. naslovom je prehitela legendarno Billie Jean King, pred njo pa sta zdaj Chris Evert in Martina Navratilova s po 18 naslovi.

Za vas je to nova lovorika v izjemni karieri.

Vesela sem, da sem osvojila že 13. naslov za grand slam. Nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo jutri, zato sem presrečna, da sem prišla v karieri tako daleč.

Kaj vam pomeni 13. naslov?

Veliko, saj sem s tem prehitela Billie, kar si štejem v veliko čast. Ne vem, kako natančno se lahko to oceni, a da imam že štiri naslove v Wimbledonu, je res nekaj enkratnega.

Spadate med največje legende tenisa. Kako se soočate s tem?

Zame je to zelo pomembno. Nikoli si nisem mislila, da lahko toliko dosežem, a zagotovo bi se to govorilo tudi, če bi tokrat izgubila v Wimbledonu. O tem želim čim manj razmišljati. V življenju so nekatere stvari bolj pomembne. Ljubim svoje pse in družino, rada gledam dobre filme in berem zanimive knjige. Želim si, da bi lahko pomagala odpreti še več šol v Afriki in Združenih državah Amerike. Ko bom končala kariero, si želim, da se me bodo poleg odlične igralke spominjali tudi kot dobrosrčne osebe.

Kako dolgo še želite vztrajati v tenisu?

Želim si le, da bi ostala zdrava in da bi vedno lahko igrala na vso moč. Nikoli nisem razmišljala, kako dolga bo moja kariera. Če bom vztrajala do 38. leta? Če bi, bi me verjetno morali vsakič odnesti iz igrišča, zato ni nobene potrebe, da bi igrala tako dolgo. 

povzeto po news.bbc.co.uk