Armstrong se najprej neposredno na vnovične obtožbe ni odzval, medijem je dejal, da je "preveč zaposlen", da bi se sploh oziral na zadnje obtožbe, da naj bi si pri vzponu na kolesarski vrh pomagal na prepovedani način.

Dopinški grešnik Landis, ki je zaradi zlorabe dopinga ostal brez naslova zmagovalca dirke po Franciji leta 2006, je v najnovejši številki časnika Wall Street Journal postregel z "novimi" podrobnostmi o zlorabah v ameriškemu kolesarskemu moštvu, Armstronga in druge člane moštva pa obtožil, da so si med Tourom leta 2004 pomagali s t.i. krvnim dopingom oziroma transfuzijami krvi. Landis je med drugim obtožil vodstvo kolesarskega moštva ameriške pošte (US Postal), da je prodajala sponzorska kolesa za financiranje dopinškega programa.

Iz Armstrongovega tabora so nato Landisove obtožbe označili za "pokvarljivo blago". "Kot karton skisanega mleka: ni ti treba spiti vsega, že ob prvem požirku veš, da je skisan cel karton."

"Današnji članek je poln lažnih obtožb in starih Landisovih novic, torej od osebe, ki ne uživa nikakršne verodostojnosti, ki se ravna po ustaljenem vzorcu, ko naslednji dan preklicuje tisto, k čemur je prisegala danes. Gre za preprosto senzacionalizem, ko se objavljajo takšne zgodbe na predvečer Toura in ta zadnji članek ni nič drugačen. Imam veliko preveč dela z mojim zadnjim Tourom in nato po upokojitvi z mojim stalnim bojem proti raku, da bi dajal kakršno koli pozornost takšnemu predvidljivemu senzacionalizmu pred Tourom," je nazadnje Landisa odpravil Armstrong, ki se ni spuščal v konkretne obtožbe.