Ponedeljek, 5. julija

Malo po osmi uri zvečer bo na festivalu Lent v Mariboru nastopil Vlado Kreslin, sicer pa bo na festivalu potekal afriški dan.

Torek, 6. julija

V Tolminu se bo začel praznik ljubiteljev trših glasbenih zvokov. Metalcamp 2010 bo tudi letos na velikem prizorišču združeval ljubitelje tovrstne glasbe. Med drugim bodo nastopile skupine Ensiferum, Obituary, Sonata Arctica, Paradise Lost, Hammerfall in Insomnium.

Nekoliko trši ritem bodo najbrž ubrali tudi na dvanajsti seji državnozborske preiskovalne komisije za ugotavljanje politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij zaradi suma, da so bili vpleteni v financiranje spornih menedžerskih prevzemov gospodarskih družb Istrabenz, holdinška družba, d.d., in Pivovarna Laško, d.d., s strani bank oziroma kreditnih institucij v pretežno državni lasti...

Sreda, 7. julija

Tudi sreda bo v državnem zboru gospodarsko obarvana. Na trinajsti redni seji se bo sestala preiskovalna komisija za ugotovitev politične odgovornosti zaradi suma klientelizma in koruptivnega ravnanja ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregorja Golobiča pri pridobitvi znatnih javnih nepovratnih sredstev in poslov v okviru javnih naročil za gospodarske družbe v skupini Ultra. Seja na to temo je predvidena še za naslednji dan.

Četrtek, 8. julija

V Linzu bo prepevala Pink. Pevka, ki ji je v resnici ime Alecia Beth Moore, se je rodila veteranu vietnamske vojne Jamesu Mooru in medicinski sestri Judy Kugel. Po materini strani ima judovske korenine, po očetovi pa je nemško-irsko-litovske krvi.

V Hotelu Center na Pokljuki bo potekalo že 18. srečanje Družine notranje svetlobe. Prireditelji obljubljajo obilje pozitivne energije in novih moči, drugačen, objektivnejši odnos do soočanja z vsakdanjimi težavami in poglobljeno razumevanje izzivov, ki nam jih prinaša življenje. Dogodek organizira podjetje Nirvana.

Petek, 9. julija

Na festivalu Lent bo v organizaciji Študentskega servisa Maribor poslušalce zabaval Magnifico skupaj z Balcountry Quartetom. Robert Pešut se bo na Jurčkovem odru predstavil v akustični obliki.