Ste po naslovu državnih prvakinj dobili povabilo v ligo prvakinj?

Na odbojkarski zvezi Slovenije so nas sicer vprašali, ali smo zainteresirani za ligo prvakov, a pravih možnosti za to ni. Prvič zato, ker so naši koeficienti zelo nizki, kot drugo pa pri ženskah v Sloveniji nimamo tako udarnega kluba kot pri moških. ACH Volley je vseeno štartal na osnovi Calcita in njegovih državnih naslovov, čeprav so pri ACH znali tudi zelo dobro zlobirati na pravih mestih in malo izsiliti povabilo v ligo prvakov. Naš igralski kader ni na najvišjem evropskem nivoju in si ne moremo privoščiti kakšnega debakla. Ko bomo igralsko močnejši in bomo imeli boljšo kvoto, bomo bližje ligi prvakov. Računam tudi, da bomo preko kakšnih drugih kanalov uspeli poriniti zadevo tako daleč. Problem je tudi športna dvorana, saj je kamniški objekt na minimalnih pogojih in za ligo prvakov bi imeli velike probleme, saj se z našim proračunom ne moremo seliti v Stožice ali dvorano Tivoli.

Kakšna je konkurenca v Sloveniji?

Sam sem dolga leta deloval v moških kategorijah in lahko rečem, da je moška konkurenca močnejša, kar potrjujejo tudi rezultati v moški reprezentanci. V ženski konkurenci se stvari hitreje spreminjajo. Več je različnih državnih prvakov in pojavlja se veliko novih klubov, ki pa tudi hitreje ugašajo. Kljub temu se tudi pri ženskah najdejo trije klubi, ki lahko konkurenčno nastopajo v Evropi, kar je dokazala še posebno OK Nova KBM Branik, ki je bila prvak v Interligi. S tem so dokazali, da je ženska odbojka konkurenčna, sam pa sem prepričan, da bodo tudi ženska reprezentanca in preostali klubi sledili moškim odbojkarskim uspehom v Sloveniji. Vsi klubi moramo poskrbeti in naša matična zveza tudi, da bi bil napredek hitrejši.

Vaša moška selekcija bo v prihodnjo sezono štartala precej pomlajena.

Naredili smo dokaj dobro potezo s sestavo mladega moštva, a kako dobra je, bodo pokazali prvi rezultati. Iz mladinske reprezentance, v mislih imam generacijo, ki je dve leti mlajša od generacije Tineta Urnauta, je večina igralcev sedaj pri Kamniku. Iščemo še korektorja iz tujine. Želja in cilji so, da bi v obeh domačih tekmovanjih prišli med najboljše štiri. Ekipa je mlada, trener strokoven.

Je cilj kluba doseči določen rezultat ali proizvodnja dobrih igralcev?

Sedaj, ko je ACH v slovenski prostor vstopil s tako velikimi koraki, smo ugotovili, da ne moremo loviti lovorik. V Sloveniji se je pri Prvačini in Salonitu dokazalo, da tudi z več denarja, kot mi namenjamo za vse kategorije skupaj, še vedno nimajo možnosti za naslov prvaka. Vse je podrejeno temu, da tekmujemo v sredini slovenske lige in se kdaj uvrstimo v kakšen finale.

Ste bivši selektor moške reprezentance. Kako ocenjujete zadnje uspehe?

V tem letu je bil storjen napredek, kar smo tudi pričakovali. V preteklosti reprezentanca ni imela takšnih pogojev kot sedaj. Kot kaže, je v Sloveniji potrebna avtoriteta iz tujine, da se nekatere stvari spremenijo. Selektor Vesko Vuković je dobro vodil ekipo in ni imel težav s poškodbami. Letos je bila dobra klima, saj je bil uspešen tudi Bled. Tako je obakrat, ko je imel Bled za sabo dobro sezono, dobro igrala tudi reprezentanca. Zveza bo morala dobro organizacijo za reprezentanco poskrbeti tudi za kakšno daljše obdobje in ekipo vključiti v katero od poletnih tekmovanj. Igralski kader je zagotovo ustrezen in škoda, da smo imeli v zadnjih letih več težav s poškodbami in da nismo imeli takšnih pogojev. Tudi v preteklosti smo že bili pravi za kakšen odmeven dosežek, ki pa bo zagotovo prišel v prihodnosti.