Nove članice kamniškega kolektiva so izkušena Petra Kramolc ter mladi, reprezentančna blokerka Valentina Založnik ter podajalka Marina Crnjac. Prva je lani igrala za Rijeko, druga za Alianso, tretja pa za Ljubljano.

"Zelo radi bi zadržali tudi obe tujki, Lynne Beattie in Emillie Toone, ki sta nas navdušili v lanski sezoni, a zaenkrat ne moremo potrditi, da bosta tudi v naslednji nosili naš dres. Obe imata namreč reprezentančne obveznosti, prva z reprezentanco Velike Britanije, druga pa s Kanado, tako da se z njimi ne bomo mogli nekaj časa dobiti. Vsekakor pa upam, da se nam bo z njima uspelo dogovoriti in da bi bili novembra z nami. Če se bomo še krepili, bodo naše novinke tuje igralke, čeprav je naša dolgoročna želja, da sestavimo ekipo z domačimi igralkami," je dejal predsednik kluba in nekdanji selektor moške reprezentance Gregor Hribar, ki je potrdil, da bo imel klub nekoliko večji proračun kot lani.

Praktično vse slovenske klube v zadnjih letih navdušuje organiziranost in seveda tudi rezultati najuspešnejšega slovenskega odbojkarskega kluba, blejskega ACH Volleyja. V Kamniku ne skrivajo, da poskušajo iti po njegovi poti, a se tudi realno zavedajo, da je to zelo težka naloga. "Seveda bi želeli nekoč postati vsaj podobni ACH Volleyju, toda to je odvisno od marsikaterega dejavnika, predvsem pa od denarja. Naš klub, ki združuje moško in žensko ekipo, ima zaenkrat štirikrat manjši proračun kot ACH," nad finančnim položajem v klubu ni navdušen Hribar. Pri projektu velikega kluba pa bi Kamničankam morali pomagati tudi drugi slovenski klubi, pa najbrž tudi reprezentanca. Vsi skupaj bi morali žensko odbojko spraviti na višjo raven, saj trenutno kotira zelo nizko.

Kamničanke bodo letos igrale v pokalu CEV, kar zanje pomeni novost. Žreb jim je v drugem krogu namenil zagrebško Mladost. "Zaenkrat ne vemo točno, kakšno ekipo bodo imele Zagrebčanke. Vsekakor pa smo v klubu optimisti in menimo, da lahko napredujemo," meni trener Franci Obolnar. Istega mnenja je tudi nova okrepitev, nekdanja reprezentantka Petra Kramolc, ki Zagrebčanke gotovo dobro pozna, saj je v lanski sezoni nastopala v hrvaškem prvenstvu za prvakinje z Reke.

"Imamo mlado, dobro ekipo, ki vsekakor Zagrebčanke lahko premaga," je optimistka Kramolčeva, ki se je po treh sezonah igranja v tujini vrnila v domovino: "Imela sem še nekaj drugih ponudb, o klubih ne bi govorila, lahko rečem samo, da se nisem pogovarjala z Novo KBM Branikom. Odločila sem se za Calcit in menim, da sem se prav odločila, vesela sem, da sem spet doma. Podpisala sem za eno leto, kaj pa bo po tem, zdaj ne razmišljam. Nove plane, tudi o morebitnem igranju za kakšen tuj klub, bom sestavila po sezoni," je dejala Kramolčeva, ki pa v načrtih nima več igranja v reprezentanci, čeprav se pred vsako reprezentančno akcijo upa, da bi se vendarle vrnila v četo selektorja Tilna Kozamernika. Take igralke, kot je Korošica, ki je igrala že za vse najboljše slovenske klube (Nova KBM Branik, Sladki greh, Hit Nova Gorica), bi selektor še kako potreboval.

"Moja reprezentančna zgodba je najbrž zaključena, S Kozamernikom se o vrnitvi niti nisem pogovarjala. Pred dvema letoma sem imela operacijo, zato sem nastop za reprezentanco odpovedala. Zdaj je čas, da v prvi plan pridejo mlajše igralke," je še dejala Kramolčeva.