Na 200 mešano Klinarjeva ni dopuščala presenečenj in prepričljivo ugnala najmočnejše "slovensko orožje" za mladinsko evropsko prvenstvo v Helsinkih Ravenčanko Tjašo Oder. Pozneje se je Klinarjeva veselila tudi zmage na 200 delfin, kjer ji je v uvodu lepo sledila mladinska reprezentantka Špela Bohinc, a je bila na koncu razlika vendarle očitna. "Z nastopi tukaj sem kar zadovoljna. Glede na težke treninge sem bila brez pravega občutka, zato so dosežki dobri. Zdaj me čakajo višinske priprave in že vnaprej se veselim državnega prvenstva na Ravnah, saj po višini vedno plavam dobro, pa še konkurenca bo zelo dobra. Vrhunec sezone bo seveda Budimpešta," je po tekmi povedala Klinarjeva.

Že omenjena Odrova, ki bo na MEP branila medalji v najdaljših "kravlovih" disciplinah, se je veselila zmage na 400 prosto, kjer je prepričljivo ugnala falango slovenskih reprezentantk na čelu s članicama Gorenjske banke Radovljice Nino Cesar in daljinsko plavalko Tejo Zupan. Triglavanka Anja Čarman, ki že lep del spomladi tarna, da zaradi spremembe v načinu treninga, predvsem novega fitnesa, še ni v pravi formi, se je veselila zmage na 200 hrbtno, na 50 hrbtno je bila tretja.

Zelo zanimiv je bil spet slovenski "prsni dvoboj", kjer se je Emil Tahirovič z 1:04,10 oddolžil Koprčanu Matjažu Markiču za sobotni poraz na 50-metrski razdalji, razlika je bila na koncu tri desetinke v korist Ljubljančana v kranjskih kopalkah. Markič kljub porazu ni bil slabe volje: "Letos že ves čas nekako iščem pravi občutek. Tukaj sem na obeh razdaljah dosegel najboljša izida letos in do Budimpešte bom v vrhunski formi. Moji cilji zato ostajajo enaki - finale in boj za visoko mesto." Tahirovič je ob tem zasedel še drugo mesto na 50 delfin, kjer z dosežkom 25,81 ni bil zadovoljen.

V ženski konkurenci, ki v zadnjih sezonah prav tako ponuja enako zanimive tekme kot moška, je mladinka Tjaša Vozel iz ljubljanske Ilirije presenetila Ravenčanko Tanjo Šmid in se v napetem dvoboju veselila zmage za dve desetinki sekunde.

Povsem slovenski je bil razplet na 200 delfin, kjer je Triglavan Matjaž Zorman ugnal klubskega kolega Jana Karla Petriča, ameriški študent Blaž Korošec iz Ljubljane je bil tretji. Reprezentant Robi Žbogar se je na najvišjo stopničko povzpel na 200 hrbtno, v disciplini, kjer Slovenija še naprej išče naslednika Blaža Medveška, enega najboljših slovenskih plavalcev doslej. Na 50 hrbtno je bil Žbogar tretji.

Toni Valčič iz ljubljanske Olimpije je sobotni zmagi na 50 prosto dodal še zmago na 100 prosto. V okrnjeni konkurenci na 200 mešano se je zmage veselil kadetski reprezentant Olimpije Miha Bernat.

Najboljši posamični izid mitinga pa je v nedeljo dosegla beloruska reprezentantka Aleksandra Herasimenja, dobra znamka slovenskih bazenov, ki je na 100 prosto plavala 55,41, izid, ki je na mednarodnih tablicah vreden 897 točk.