Britanski olimpijski komite je dejal, da doslej nikoli niso ovirali tekmovalcev, ki so želeli nastopiti za druge države, in da bo tako tudi v prihodnje.

Rawlinsonova, pred poroko se je pisala Pittman, je na svetovnem prvenstvu zmagala leta 2003 in 2007. Na lanskem SP v Berlinu ni nastopila zaradi poškodbe hrbta, zaradi poškodbe palca na nogi pa ni nastopila niti na olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008. Smolo je imela že pred olimpijskimi igrami 2004 v Atenah, ko si je le nekaj tednov pred igrami poškodovala koleno in se je morala zadovoljiti s petim mestom. Tedaj je dobila vzdevek Drama Jana, ker je na novinarski konferenci pred OI odvrgla bergle in v solzah dejala, da bo kljub vsemu nastopila na OI.

V zadnjih šestih letih je bila na peti celini pogosto tarča rumenega tiska, ki se je iz nje norčeval in pisal o njenih zasebnih težavah. V lanskem letu je polnila medije zaradi težav v zakonu s Chrisom Rawlinsonom, njenim trenerjem, s katerim ima od decembra 2006 sina Cornelisa Levija. Leta 2009 sta se ločila, marca letos pa ponovno poročila. Chris Rawlinson je bil tudi tekač na 400 m ovire in je leta 2002 postal prvak britanske skupnosti narodov (Commonwealth). Spoznala sta se leta 2004 na olimpijskih igrah v Atenah, dve leti pozneje pa sta se prvič poročila. Januarja letos se je Rawlinsonona ponovno znašla na prvih straneh domačega rumenega tiska. Odločila se je, da si bo odstranila silikonske vsadke, s katerimi si je povečala prsi, ker želi biti kar najbolje pripravljena za olimpijske igre leta 2012 v Londonu.