Zdravnik iz Ohia Santosh Thomas je prepričan, da kaj takšnega ne bi smelo biti dovolj, da se njegova hči znajde na seznamu sumljivih teroristov, ki se ne smejo vkrcati na letalo. Da je njeno ime na tem „črnem seznamu“, je družina ugotovila, ko so leteli iz Clevelanda do Minneapolisa, „srečno novico“ pa jim je sporočil delavec letalske družbe.

Ministrstvo njenega imena noče umakniti s seznama

Šestletnici so tistega dne sicer pustili leteti, policisti pa so njenemu očetu svetovali, naj se zglasi na Ministrstvu za domovinsko varnost, da bodo celotno stvar razčistili. Pa se ni izšlo, kakor bi morda pričakovali. Iz ministrstva so jim kasneje namreč sporočili, da v njenih dokumentih ne bodo uvajali sprememb.

Ameriške oblasti so sicer priznale, da seznam oseb, ki jim ni dovoljeno leteti, obstaja, a da je to stvar nacionalne varnosti, zaradi česar imen nikoli niso želeli komentirati. Oče „sumljive teroristke“ pravi, da deklica leti že odkar je bila stara dva meseca in da nikoli niso imeli težav, še februarja letos pa so celo potovali v Mehiko.

Pritožil se bo ponovno

Santosh je že dejal, da se bo na Ministrstvu za domovinsko varnost ponovno pritožil zaradi statusa Alysse, a bo družina na letališče vendarle prišla kakšno uro prej, da bo imela policija dovolj časa za pregled statusa majhne šestletne teroristke.