Jorge Lorenzo kar najbolje izkorišča odsotnost poškodovanega Italijana Valentina Rossija, danes v Assnu je vknjižil že četrto zmago letos, v skupnem seštevku pa ima po šestih preizkušnjah že 47 točk prednosti pred drugouvrščenim Pedroso.

Triindvajsetletni voznik Yamahe je vozil v vodstvu od starta do cilja, odgovoril je tudi na napad Američana Bena Spiesa. Drugouvrščeni rojak Lorenza Dani Pedrosa je na koncu zaostal skoraj tri sekunde, tretjo stopničko pa si je privozil Avstralec Casey Stoner, za katerega so to prve stopničke letos.

"Ta dirka je bila težja kot tista v Silverstonu. Bil sem presenečen nad časi, ki sta jih postavljala Casey in Dani in moral sem prestaviti prestavo višje, da sem obdržal vodstvo. Presenečen sem bil nad končnim izidom glede na to, kako sem vozil na treningu, kjer sem poskušal vse in nič ni delovalo. Rad bi se zahvalil ekipi, ki je res dobro delala in naredila vse potrebno za ta rezultat in upam, da nam bo nekaj lažje prihodnji teden v Kataloniji," je po dirki povedal Lorenzo.

V razredu Moto2 se je zmage veselil Italijan Andrea Iannone, drugi je bil vodilni v skupnem seštevku, Španec Toni Elias, tretji pa Švicar Thomas Lüthi (vsi Honda). V najšibkejšem razredu do 125 ccm je bil najhitrejši Španec Marc Marquez (Derbi) pred rojakom Nicolasom Terolom (Aprilia), sicer vodilnim v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, tretji pa je bil še en predstavnik s Pirenejskega polotoka - Pol Esparagaro (Derbi).

Naslednja dirka svetovnega prvenstva za veliko nagrado Katalonije bo v Barceloni 4. julija.