Sobota, 26. junija

Glasbenik Chris Eckman iz Seattla, ki že nekaj let živi in ustvarja v Sloveniji, sicer pa je bolj znan kot frontman uveljavljene ameriške zasedbe The Walkabouts, bo ob desetih zvečer nastopil v Klubaru v Kranju. Njegov najnovejši projekt je album The Last Side Of The Mountain, na katerem je uglasbil pesmi Daneta Zajca v angleškem prevodu.

Po lanskoletnem dvojnem praznovanju ponovnega izida albumov "Leva scena" (15 let) in "Smetana za frende" (10 let) se Dalaj Eegol po dobrem odzivu publike vrača na glasbene odre. Ob 22. uri bo na festivalu Lent nastopil skupaj z mariborsko rap formacijo Tekochee Kru. Po obljubah organizatorjev bo program poleg vseh najbolj znanih burek-smetana hitov nadgrajen z novim vročim materialom.

Nedelja, 27. junija

V spomin na prepričljivo odločenost, varovati državo in njen narod, na složnost, podporo in medsebojno zaupanje, ki je v junijskih dneh vojne za Slovenijo vladalo med slovenskim narodom in njegovo policijo, so slovenski policisti 27. junij izbrali za svoj praznik, dan slovenske policije.

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Boštjan Žekš bo v Trstu podelil spominska priznanja na občnem zboru ob 60. obletnici Kmečke zveze, ki združuje večino slovenskih kmetov v tržaški, goriški in videmski pokrajini v sosednji Italiji.

Za globalno navdušenje nad tangom je v zadnjem desetletju v veliki meri odgovorna skupina Gotan Project. Slovence bodo z glasbenim (pod)žanrom, pogojno imenovanim elektrotango, navduševali ob devetih zvečer v ljubljanskih Križankah.

Ponedeljek, 28. junija

V Novi Gorici se bo začela poletna šola saksofona, kjer bodo klasični saksofon poučevali mojstri tega inštrumenta: Kenneth Tse (ZDA), Christian Wirth (Francija), Maja Lisac (Švica) in Dejan Prešiček (Slovenija).

Sreda, 30. junija

V državnem zboru se bo na nujni seji zbral odbor za finance in monetarno politiko. Prva točka dnevnega reda bo "Predlog zakona o posojilu Helenski Republiki". Po nujnem postopku. Mimogrede bodo člani odbora razpravljali tudi o rebalansu proračuna Republike Slovenije za leto 2010.

Petek, 2. julija

"Dolenjski glasbeni festival na odprtem" Rock Otočec se je prvič pripetil že davnega leta 1976, zadnjih trinajst let pa poteka vsako leto. Travnik na Otočcu ob reki Krki bo tudi letos postregel s tradicionalnim plesom (valjanjem) v blatu.