Ta mu je začel povzročati nevšečnosti po januarski operaciji meniskusa, zato tudi ni mogel trenirati. "To je bila moja prva daljša pavza v karieri, ki mi je vzela kar nekaj fizične moči, vendar računam, da odslej ne bom imel več težav," je optimističen Dejan Zavec, ki v teh dneh kot večina sodržavljanov spremlja boje na svetovnem prvenstvu v nogometu, poleg slovenske reprezentance pa pesti stiska tudi za Argentino.

Enajstega maja ste opravili operacijo levega kolena, ki je bilo v zadnjem času vaša največja skrb. Kako kaže sedaj?

Že na borbi v Tivoliju sem čutil bolečine v kolenu. Dober mesec sem hodil na terapije, tudi z injekcijami smo spravljali koleno v red, saj drugače ni šlo. Zdaj je precej boljše, tako da sem se začel pripravljati na naslednji dvoboj, ki je pravzaprav že pred vrati. K sreči ni več vprašanje, ali bom šel v ring ali ne, tako da sem se otresel tudi tega psihičnega pritiska.

Dejali ste, da je prihodnji dvoboj pred vrati. Nasprotnik bo Poljak Rafal Jackiewicz (36 zmag, 18 s KO, 8 porazov, 1 neodločen dvoboj), čas in kraj borbe pa še vedno nista znana.

Tako je. Veliko stvari je še nejasnih. Za omenjeni obračun so se zanimali tudi v Združenih državah Amerike, kar je zanimivo, saj s tekmecem prihajava iz Evrope. S Poljakom sva se že spopadla, tedaj me je v Katovicah resda premagal (edini poraz Zavca, op. p.), vendar sedaj računam, da bom odpravil nekaj pomanjkljivosti in zmagal. Z Jackiewiczem se poznava zelo dobro, zato bo borba podobna kot nazadnje.

Poljak je osemnajst od zadnjih devetnajstih borb opravil pred domačim občinstvom. Je Poljska tudi tokrat glavni favorit za organizacijo?

Normalno je, da si vsako moštvo želi obračuna pred svojimi navijači. Tisti, ki ponudi več, je v prednosti. Moramo vedeti, da so Poljaki dobri organizatorji, Slovenija pa se še prebuja, česar ji ne gre zameriti. Jaz imam srečo, ker imam sijajno moštvo, za menoj stoji nemški tabor, zato je nekaj možnosti, da bi s Poljakom boksal v Sloveniji ali v Nemčiji.

Kdaj boste začeli trenirati s sparing partnerji?

Računam, da čez kakšen mesec dni. Vsekakor bo avgust zelo vroč mesec. Veliko mi pomeni, da bo v Slovenijo prišel moj trener Dirk Dzemski, ki bo presodil, kdaj bom natančno začel trenirati s sparing partnerji.