Brežičanka Barbara Špiler je bila kljub želodčnim težavam četrta v metu kladiva (62,92 m), četrto mesto je v skoku s palico dosegel tudi njen someščan Jure Rovan (5,15 m), šesta pa je bila Marina Tomič na 100 m ovire (13,32).

Že v soboto, prvi dan tekmovanja, je Snežana Rodič ob nekoliko preveliki pomoči vetra zasedla drugo mesto v troskoku s 14,52 m, drugi sta bili tudi Tina Šutej, ki je v skoku s palico izenačila svoj slovenski rekord (4,40 m), in Martina Ratej v metu kopja (59,77 m). Mariborčan Sebastijan Jagarinec je bil z osebnim rekordom tretji v teku na 400 m (46,19), tretji je bil tudi Matic Osovnikar na 100 m (10,42), peti pa Rožle Prezelj v skoku v višino (2,15 m).

Zmagala je Češka (355,5 točke) pred Švedsko (323,5) in Portugalsko (295,5), oslabljena Slovenija, nastopila je brez desetih standardnih članov najboljše ekipe, pa je zbrala 204,5 točke. S tem je prehitela Estonijo (189) in Litvo (184).

Pred Kolaričevo je bila v skoku v daljino le Portugalka Naide Gomes (6,69 m), dvakratna svetovna dvoranska prvakinja in evropska dvoranska prvakinja. "Zadovoljna sem z drugim mestom, ki sem ga pričakovala. Želela pa sem doseči nekoliko večjo daljino. Bila sem tudi malo pod pritiskom, saj smo pričakovali veliko mojih točk za obstanek. Vesela sem, da nam je to uspelo, saj je ekipa v tem trenutku kar precej oslabljena. Sama pa sem sposobna več in upam, da bom na naslednjih tekmah to tudi dokazala," je bila zadovoljna Kolaričeva.

Smolo z zdravjem je imela Špilerjeva, ki dva dni pred tekmo zaradi želodčnih težav ni jedla. Kljub temu se je uvrstila med prve štiri. "Bila sem popolnoma brez moči. Tudi sama ne vem, če sem se zastrupila s kakšno hrano. Zato sem lahko vrgla le dva meta, prvega popolnoma ponesrečeno (59,10 m), drugega pa bi lahko več, če bi bila zdrava. Želela sem si le veljavnen met in točke za reprezentanco. Prišla sem med prve štiri in s tem sem glede na vse zadovoljna," je povedala Špilerjeva, 18-letna slovenska rekorderka v metu kladiva, ki ji je ob tekmovališču nasvete dajal Igor Primc, slovenski rekorder v metu diska in dolgoletni kapetan slovenske atletske reprezentance.

Izjemno predstavo, eno najboljših na tem EP, so uprizorile tekačice na 100 m ovire, saj so prve štiri tekle krepko po 13 sekundami. Presenetljivo je zmagala Turkinja Nevin Yanit (12,74) pred nekdanjo svetovno dvoransko prvakinjo Irko Derval O'Rourke (12,80), in Belgijko Eline Bergins (12,84), šele četrta pa je bila aktualna evropska prvakinja Švedinja Susanne Kallur (12,88), ki je bila na dveh zaporednih dvoranskih EP prav tako zlata. V taki konkurenci Tomičevi tudi bistveno izboljšanje osebnega rekorda ne bi pomagalo do višje uvrstitve.

"Motivacija pred tekmo in pogoji so bili odlični. Začetek mojega teka je bil zelo hiter, prehiter. Dobro sem odtekla prvih pet ovir, potem pa veter in zelo hitra skupina zame nekoliko prehitra. Nisem več dohajala svojih nog, ovire so bile vse bližje in sem jih morala dobesedno preskakovati. Tako je bil drugi del teka zame zgolj reševanje. Mislim, da bom morala spremeniti način treninga in vaditi z manjšimi razdaljami med ovirami, da bom še bolj napredovala," je menila Tomičeva.

Rovan je ponovno dokazal, da je nepogrešljiv na ekipnih reprezentančnih tekmah in je bil znova v vrhu skakalcev s palico. "Ekipno EP je zelo dobro tekmovanje, saj je konkurenca zelo dobra. Z rezultatom sicer nisem zadovoljen. Je bilo pa precej taktike in računanja, koliko bi bilo potrebno preskočiti, da bi bil kakšno mesto višje, Lahko bi prišel do drugega, tretjega mesta, zmagati pa mi verjetno danes ne bi uspelo," je pojasnil Rovan, ki je neuspešno skakal na 5,40 m. Če bi mu uspelo to višino preskočiti prvič, bi zasedel tretje mesto.

Sonja Roman, ki zaradi težav z zdravjem ni mogla prikazati svoje običajne borbene in dobre prestave, je sobotnemu sedmemu na 3000 m (9:25,75) dan pozneje dodala deveto na pol krajši razdalji (4:18,50), kjer ima v lasti slovenski rekord. Tudi Sabina Veit je imela težko in naporno delo, saj je v soboto uro po teku na 400 m (osmo mesto), kjer je nastopila prvič po letu dni, tekla še v zadnji predaji sedmouvrščene štafete 4X100 m. Drugi dan tekme pa je najprej zasedla deveto mesto na 200 m (23,72), na 'njeni' razdalji, nato pa se je povsem utrujena odpovedala nastopu v štafeti 4 X 400 m.

Stadion, na katerem so tekmovali na ekipnem EP, nosi ime po Ferencu Puskasu. Eden najboljših nogometašev vseh časov je preminil novembra 2006. Za madžarsko nogometno reprezentanco, njen kapetan je bil v časih največje slave v petdesetih letih prejšnjega stoletja, je dosegel 84 golov na 85 mednarodnih tekmah, nanizal pa je 514 golov na 529 tekmah v madžarski in španski ligi, kjer je igral v Realu iz Madrida.