Cvet in Malešič sta z devetim mestom tudi izpolnila zadani cilj pred odhodom na tekmo. V B finalu sta bila od njiju hitrejša druga kitajska posadka in Madžara. Prva tri mesta v velikem finalu so osvojili Britanca, pred Novozelandcema in in Nemcema.

Brata Špik, lani peta na svetovnem prvenstvu v Poznanju med dvojnimi dvojci sta bila v sobotnem polfinalu le nekaj stotink oddaljena od velikega finala, v malem finalu pa sta osvojila zanju skromno peto mesto. Vnovič sta pokazala letos že nekajkrat videno. Do polovice proge sta zanesljivo vodila, na 1500 metrih sta bila druga, v končnici pa sta izgubljala mesto za mestom in pristala na skupno 11. mestu. V zadnji četrtini proge sta se v ospredje prebila Novozelandca, za njima Poljaka, Čeha in Norvežana. V velikem finalu pa sta po celotni progi v vodstvu slavila Britanca, sledila sta Francoza in Nemca.

Že v soboto sta z nastopi opravila preostala slovenska čolna. Četverec brez krmarja, člani z Rokom Rozmanom bronast na SP, letos pa v postavi Tomaž Pirih, Žiga Pirih, Rok Kolander in Miha Pirih je v C finalu zasedel tretje mesto, za drugima posadkama Nemčije in Češke. Gašper Fistravec je med skifisti nastopil v finalu E, kjer je bil tretji, skupno pa 27.

Med skifisti je tako kot pred tremi tedni na Bledu slavil Čeh Ondrej Synek, pred Nemcem Marcelom Hackerjem in Norvežanom Olafom Tuftejem. Med četverci so bili najboljši Avstralci pred Američani in Britanci. Prestižno tekmo osmercev je dobila Nemčija pred Kitajsko.

Karavana svetovnega pokala se bo čez tri tedne preselila v Luzern, tekma pa bo tudi generalka pred svetovnim prvenstvom, ki ga letos med 29. oktobrom in 7. novembrom gosti Nova Zelandija.