Slovenska reprezentanca se bo merila z gostiteljico tekmovanja Madžarsko, Estonijo, Irsko, Češko, Portugalsko, Nizozemsko, Švedsko, Romunijo, Turčijo, Belgijo in Litvo. V Bergnu na Nizozemskem se bo v superligi merilo 12 najboljših evropskih reprezentanc (Norveška, Francija, Velika Britanija, Italija, Poljska, Nemčija, Španija, Rusija, Grčija, Belorusija, Ukrajina in Finska), ekipe v drugi in tretji ligi pa bodo nastopale v Beogradu in Marsi na Malti.

"Prvič na ekipno tekmo odhajamo samo z željo, da obstanemo v prvi ligi in prehitimo Estonijo in Litvo. V preteklosti smo bili kandidati za najvišja mesta. Manjka kar deset nosilcev posameznih disciplin," je pojasnil Martin Steiner, predsednik strokovnega sveta Atletske zveze Slovenije (AZS). "Letos je povsem drugačen položaj ekipe kot pred dvema letoma in lani. Nenadejane upokojitve in poškodbe so zahtevale predčasno pomladitev reprezentance. Želimo prehiteti najmanj dve ekipi in ostati v prvi ligi tudi naslednje leto. Nekateri v letošnji sezoni presenečajo, kot so Martina Ratej, Snežana Rodič, Marina Tomič, Sabina Veit, Nina Kolarič, Sebastijan Jagarinec. Že v preteklosti je našo reprezentanco krasila borbenost, zato sem prepričan, da bomo uspešni tudi letos, ko bo pomembna vsaka točka," je dodal predsednik AZS Peter Kukovica.

"Sploh me ne skrbi, da se ne bi dobro odrezali. Vedno do zdaj smo nastopali kot ekipa in naredili vse, kar je bilo v naši moči, da smo bili uspešni," je povedal kapetan reprezentance Matic Osovnikar