Sobota, 19. junija

Skupina Kad bi bio Bijelo Dugme bo ob 20. uri v Avditoriju Portorož po besedah organizatorjev priredila večer udarnih zvokov in starih hitov vodilne rok skupine nekdanje Jugoslavije.

Nedelja, 20. junija

Leta 2000 se je generalna skupščina Združenih narodov odločila posvetiti 20. junij beguncem. Od takrat svetovni dan beguncev vsako leto obeležijo po vsem svetu, s čimer se spomnijo na moč, pogum in nesrečne usode beguncev v 21. stoletju.

Na Medvedjeku bo potekala spominska slovesnost ob dnevu državnosti in počastitvi 19. obletnice samostojnosti države v organizaciji Združenja veteranov vojne za Slovenijo Trebnje in Občine Trebnje. Slavnostni govornik bo predsednik prve demokratično izvoljene vlade RS Lojze Peterle.

Na Velikem polju na Krasu bo potekalo tradicionalno srečanje Partizanske Vrhe - spomenik svobodi in domoljubju, ki se ga bo udeležila tudi ministrica za obrambo Ljubica Jelušič.

Torek, 22. junija

V ljubljanskih Križankah se bo ob 21. uri začela Poletna noč, ki bo posvečena 80-letnici Mojmirja Sepeta. Na sporedu bodo njegove največje uspešnice, kot so S teboj, Zemlja pleše, Med iskrenimi ljudmi, Pismo za Mary Brown, Malokdaj se srečava in druge.

Sreda, 23. junija

Slovenija se bo v Port Elizabethu na svetovnem prvenstvu v nogometu ob štirih popoldne srečala z reprezentanco Anglije. Izkušeni trener Fabio Capello, ki prihaja iz Gorice, se bo na igro Kekovih fantov dobro pripravil.

Četrtek, 24. junija

"Prihajam oborožen z mojim punk-rokenrol energičnim nastopom, s Stevom Stevensom in vsemi mojimi največjimi uspešnicami ter nekaj predelavami klasik. Odlična zabava bo!" je pred koncertom v ljubljanski Hali Tivoli napovedal Billy Idol. V Sloveniji bo nastopil prvič.

Nedaleč stran bodo glasbene brbončice lahko razvajali ljubitelji elektronske glasbe. Na Gospodarskem razstavišču bo po devetih letih spet nastopil Paul Van Dyk, nominiranec za nagrado grammy, vrhunski producent in ustvarjalec, ki je poskrbel za visoke standarde trance glasbe.

Petek, 25. junija

Opoldne se bo na približno tridesetih festivalskih prizoriščih v Mariboru začel festival Lent. Tudi letos bo ponudil koncerte klasične, jazz, popularne in etno glasbe, večere kantavtorske glasbe in šansonov, gledališke in plesne predstave, koncerte, dramske in lutkovne predstave, kreativne delavnice za otroke, športne prireditve... V okviru festivala Lent bodo potekali še mednarodni folklorni festival Folkart, festival Jazzlent in festival uličnega gledališča.