Lani ste na slovenskem Touru osvojili končno peto mesto, drugo med Slovenci. Kako ste pripravljeni letos?

Posebej sem se pripravljal na dirko Po Sloveniji. Tudi z bivanjem v višinski hiši. Težko že čakam dirko. Sem zelo motiviran. Na dirko pa grem sproščeno, brez obremenitve.

Kot favorit za generalno imate vodonosce.

Fante iz Save posebej za pomoč ne bom obremenjeval, saj smo taka ekipa, kjer nas lahko več veliko doseže. Blaž Furdi je zagotovo kandidat za belo majico mladega kolesarja, Jure Zrimšek in Matej Stare šprintata, Vlado Kerkez ni slab v klanec. Vsi bomo pomagali vsem. Vsi smo lahko spredaj, vsi dobro gonimo kolo. Kot ekipa smo res močni, a nimamo izrazitega favorita.

Konkurenca?

Konkurenca je močna, a je bila že lani. Poglejte imena. Fuglsang, Pozzovivo, Kolobnev, Voigt, Štangelj,.. Špilak je lani zmagal Krvavec, letos Romandijo. Bo pa pestro že do Medvod in Beljaka, ko bomo morali vsi za generalno paziti, saj pridobiti ni mogoče nič, lahko pa koga "odpihne".

Na Gorenjskem bodo kar tri etape. Poznate vse do potankosti, tudi makadam na Krvavcu?

Poznam. Z vsemi pastmi, treba pa ga je spoštovati. A govori se, da bo konec na asfaltu kot lani na Jezercih. Etapi Medvode in Beljak sta pač taki, da dobri hribolazci za generalno ne morejo veliko dobiti, lahko le izgubijo. Bosta pa zanimivi, saj so kar štirje Slovenci, Kump, Bole, Božič in naš Jure Zrimšek, ki lahko zmagajo v Medvodah. V Beljaku je moj prvi favorit Bole. Dve etapi peljeta čez moj Tržič, kar tudi pomeni, da se tam v koloni ne bom vozil zadaj. Komaj čakam začetek.