McLaren-Mercedes je tako vknjižil že drugo dvojno zmago zapored. Do danes vodilni po osmih dirkah, Avstralec Mark Webber (Red Bull), je bil danes peti.

Danes sta po progi v Montrealu vozila le dirkalnika McLaren-Mercedesa, ki sta tako po veliki nagradi Turčije še drugič to sezono vknjižila dvojno zmago. Po letu dni premora v Montrealu, se je dirka znova vrnila na dirkališče Gilles Villeneuve. Tako kot že v Turčiji, se je tudi ta dirka za Red Bull začela s težavami. Do danes vodilni Webber je moral namreč zaradi težav z menjalnikom pred dirko tega zamenjali, zaradi česar je izgubil pet startnih mest.

Nekdanji svetovni prvak Hamilton je startal s prvega mesta, poleg njega bi moral iz prve vrste startati tudi Webber, ki je moral zaradi omenjenih težav mesto prepustiti mlajšemu moštvenemu kolegu, Nemcu Sebastianu Vettlu. Tudi start ni v ospredju ničesar spremenil, s 13. mesta pa se je kar za pet mest naprej prebil rekorder po številu naslovov svetovnega prvaka Nemec Michael Schumacher. Slednji je na tem dirkališču sedemkrat že zmagal, tokrat pa mu je za napredovanje pomagalo tudi trčenje Vitantonia Liuzzija in Felipeja Masse. "Schumi" je bil sicer med dirko že tretji, nato pa je na koncu padel na enajsto, tudi zaradi trčenja s Poljakom Robertom Kubico pri izvozu iz boksov, ter ostal brez točk.

Sledilo je precej zanimivih 305 kilometrov, kjer se je v ospredju po številnih postankih v boksih zamenjalo kar nekaj vodilnih. Izbira pnevmatik je znova odigrala ključno vlogo na dirki, največ pa je zahtevala od vodij ekip. Najboljšo strategijo so izbrali pri McLarnu in upravičeno osvojili dvojno zmago.

Hamilton si je tako tokrat privozil že 14. zmago v karieri, s 109 točkami pa je novi vodilni v prvenstvu. Drugouvrščeni Button jih ima 106. "To je bil za nas fantastičen vikend. Vse je šlo kot mora in čeprav je bila to ena najtežjih dirk letos, se je izšla povsem po naših načrtih," je po zmagi dejal Hamilton.

Naslednjo dirko, preizkušnjo za veliko nagrado Evrope, bo 27. junija gostila Valencia.