Ker je čas za prijavo tudi še tik pred štartom, verjetno računate še na večjo udeležbo.

Že sedanja številka je vredna spoštovanja, prepričan pa sem, da se bo ustavila nekje okoli 4000. Lani smo namreč prav zadnji dan zabeležili še 900 prijav. In če se ne bi maraton prerival z nogometno tekmo Slovenija - Alžirija, bi bilo letos prijav še precej več in bi padel tudi lanski izkupiček - okoli 4500.

Tudi letos bo častni gost kolesarski zvezdnik Johan Museeuw, po katerem se imenuje najdaljša trasa (157 km).

Museeuw je lani prvič prišel na maraton in mu je bilo zelo všeč. Uspeli smo ga dobiti prek sponzorja, ki zanj izdeluje konstrukcije za kolesa. Poleg njega bo nastopila še kopica znanih Slovencev in Slovenk iz sveta športa, politike, mode, gospodarstva... Naj omenim le Tadeja Valjavca, Primoža Kozmusa, Dorino Vacaroni, nosilko treh olimpijskih kolajn, Živo Vadnov...

Vreme vam bo šlo konec tedna na roko, a sta huda vročina in sopara lahko tudi neprijetni za kolesarje.

Zadeva lahko postane problematična zaradi tistih, ki precenjujejo svoje telesne sposobnosti. Na progi bo veliko okrepčevalnic, zato vsem svetujem, naj se na njih ustavijo za minutko ali dve. S tem ne bodo časovno nič izgubili, morda bodo na koncu celo imeli boljši čas, kot če se ne bi ustavili. Na okrepčevalnicah bomo poskrbeli tudi za slano hrano, kot so juha, krekerji in čips, ki so sicer v nasprotju s športno prehrano, a ljudje pogosto pozabijo na sol.