Nedelja, 13. junija

Ob pol dveh popoldne se bo življenje v državi za dve uri ustavilo. Slovenci bodo sedli pred televizijske sprejemnike in navijali za Kekovo četo. Ta bo po mrzličnih pripravah, treningih in kovanju načrtov proti Alžiriji poskusila unovčiti svoje adute v prvi tekmi izbrane vrste na SP v Južni Afriki.

V ljubljanski Hali Tivoli bo zvečer nastopil Bob Dylan, ki je pred dnevi že navdušil obiskovalce koncerta v Zagrebu. Kot vedno bo pel o upanju, ki ga je videl in ga še zmeraj vidi v človeški rasi. Ne preveč veseli trubadur je prepotoval že ves svet in s svojimi pesmimi kritiziral človeško zlo, pohlep in željo po (samo)uničenju.

Torek, 15. junija

Minister dr. Roko Žarnić bo v prostorih ministrstva za okolje in prostor ob 11. uri sprejel predstavnike organizatorjev akcije "Očistimo Slovenijo v enem dnevu" in člane Društva ekologi brez meja, ki mu bodo v imenu 280.000 udeležencev največje čistilne akcije v zgodovini Slovenije simbolno predali register lokacij nezakonito odloženih odpadkov v Republiki Sloveniji.

Sreda, 16. junija

Predsednik DZ dr. Pavel Gantar bo dopoldne sprejel predsednika avstrijskega državnega sveta Petra Mittererja, nato pa se bo sestal še z veleposlanikom Južnoafriške republike.

Četrtek, 17. junija

V Centru urbane kulture Kino Šiška se bo s koncertom skupine Disciplin A Kitschme sklenila razstava Iluzija koja prija. Skupina je revolucionirala zvok urbane muzike v Srbiji, Jugoslaviji in širše ter beograjskemu novemu valu odčitala lekcijo funka, soula, jazza in humorja.

Petek, 18. junija

Točno ob štirih popoldne se bo slovenska nogometna reprezentanca pomerila s samozavestnimi reprezentanti Združenih držav Amerike. Morda je po ruskih medvedih napočil čas, da Slovenci odčitajo levite tudi ameriškim orlom.

Ob koncu dneva se, kot pravijo organizatorji koncerta "Piše se leto" v Mariboru, obeta še en nogometni spektakel. Ob 19. uri bodo na oder Ledne dvorane kot predskupina stopili člani zasedbe Leaf-fat, sledile pa bodo skupine Big Foot Mama, Siddharta in na koncu Trio In, ki ga sestavljajo Vlado Kreslin, Peter Lovšin in Zoran Predin. Izjemoma bodo tonske vaje potekale že dan prej, saj so si vsi izvajalci zaželeli nastop naših nogometašev nemoteno spremljati v televizijskem prenosu.