Kakšni so vajini cilji v novi sezoni odbojke na mivki?

Da poskušava na nekaterih turnirjih na Hrvaškem in prav tako v Avstriji, za katere upava, da prideva notri po točkah ali pa da dobiva "wild card" (povabilo organizatorja, op. p.), kot sva ga prejela za turnir v Zagrebu, kjer sva tudi zmagala. V državnem prvenstvu štartava na to, da prideva vsaj v polfinale, zagotovo pa si želiva postati državna prvaka, s čimer bi ubranila lanskoletni naslov.

Koliko treninga potrebujeta za odbojko na mivki po koncu sezone v dvoranski odbojki?

Na mivki sva trenirala ves maj, prav tako je bilo tudi lani. Tehnika pri odbojki na mivki je precej drugačna. Dober mesec tudi potrebuješ, da se privadiš na novo žogo in da "prideš notri" v igro.

Kako usklajujeta obe vrsti odbojke?

Ni ravno lahko, a če se potrudiš, se vse da. Na srečo nisem bil v reprezentanci in sem se lahko po koncu sezone dvoranske odbojke posvetil samo odbojki na mivki. Veliko boljše bi bilo, če bi lahko odbojko na mivki treniral vso sezono, a v Sloveniji ni pogojev, ki bi to omogočali.

Koliko se prepletata načina igre dvoranske odbojke in odbojke na mivki?

Nekateri elementi so podobni, toda več ali manj so elementi pri obeh vrstah odbojke različni. Tako si na neki način z dvoransko odbojko uničiš tehniko za odbojko na mivki in obratno.

Kakšna je vaša klubska prihodnost pri dvoranski odbojki?

Za prihodnjo sezono so me posodili v Calcit Kamnik, a imam nato še dveletno pogodbo z ACH Volleyjem, zato se prihodnje leto vračam na Bled. V Kamnik odhajam zato, da bom več igral, mi bo pa v veliko pomoč, da bom imel okoli sebe večino mladinskih reprezentantov, ki jih zelo dobro poznam.