Drugi je bil njegov rojak Romain Sicard (Euskaltel), tretji Brajkovič, četrti pa Španec Alberto Contador (Astana). Na 30. mestu je bil Kristijan Koren (Liquigas-Doimo, + 1:09) in je skupno na 16. mestu (+4:15), na 154. mestu pa je etapo končal tretji Slovenec Grega Bole (Lampre, + 17:38) in je skupno 113. (+23:02).

Na 1870 m visok sedemodstotni vzpon na Risoul, ki je bil dolg 12,8 kilometra, je dvaintridesetletni Vogondy prišel z 12 sekundami prednosti pred Sicardom in 15 pred Brajkovičem in Contadorjem, ki sta v cilj prišla istočasno. Brajkovič v skupnem seštevku vodi pred Američanom Tejayjom Van Garderenom (HTC - Columbia), ki zaostaja minuto in 15 sekund, na tretje mesto pa je napredoval Contador, ki zaostaja minuto in 41 sekund.

Brajkovič, leta 2004 je postal prvi slovenski svetovni prvak v kolesarstvu, ko je dobil kronometer v kategoriji mlajših članov, je v sredo prevzel skupno vodstvo. Najboljši je bil na kronometru. Tudi v prvi gorski alpski etapi na letošnji dirki je dokazal, da se lahko kosa z vso svetovno konkurenco. Contador, dvakratni zmagovalec dirke po Franciji (2007, 2009), je skušal v vzponu nekajkrat pobegniti, vendar se Belokranjec ni dal in je v cilj prišel z ramo ob rami s slovitim tekmecem.

Vogondy je z zmago zavrnil trditve, da naj ne bi bil hribolazec. Zmago je dosegel le dva meseca potem, ko je ponovno dobil tekmovalno licenco; premor je imel, ker so odkrili, da ima težave s srcem. "Dvakrat sem bil francoski prvak, vendar pa mi današnja zmaga pomeni veliko več. Tu je nekaj izjemnih šampionov: Contador, Brajkovič, Samuel Sanchez, ki je bil olimpijski zmagovalec. Zmaga je zame sanjski dosežek," je bil zadovoljen Vogondy.

"Na zadnjem vzponu sem dolgo čakal, da bo kdo napadel, pa se ni nič zgodilo. Zato sem sam pritisnil na pedala in skušal tekmovati zgolj sam s seboj. Vzpon je bil zelo težak, še napornejši pa zaradi vetra v prsi. 'Lepo je' če se nekomu prilepiš na kolo, nekaj povsem drugega pa, če napadaš sam," je Brajkoviču nekoliko poočital Contador, ki je vodstvo izgubil po šestem mestu v kronometru.

V petek je na programu peta etapa od Serre-Chevalierja do Grenobla (143,5 km), ki bo imela 31 kilometrov pred ciljem vzpon na Chamrousse, prvega pa že kmalu po startu na Col du Lautaret.