Brajkoviču je izjemen dosežek uspel, čeprav se mu je pokvarilo kolo. Z menjavo kolesa je izgubil okoli pol minute, a vseeno premagal vse tekmece. V skupnem seštevku je pred serijo gorskih etap prevzel vodstvo. Millar zaostaja 36 sekund, Contador pa 1:41. To je že druga slovenska zmaga na dirki, kajti slavil jo je tudi šprinter Grega Bole, ki je tokrat zasedel stoto mesto, Kristijan Koren pa je bil 25. Prav Bole je že pred dirko slutil, da bi Brajkovič utegnil biti zelo uspešen. Občutek ga ni varal. Enako kot ne Contadorja, ki je pred tretjo etapo povedal, da bo najbolj nevaren Brajkovič, pritrdil pa mu je tudi Millar.

"Izjemna zmaga na kronometru. Rumena majica!" ni mogel skriti navdušenja Brajkovičev šef Johan Bruyneel. Na smeh je šlo tudi 26-letnemu Belokranjcu, ki ima sedaj morda več možnosti za nastop na dirki Po Franciji. Brajko je namignil, da bo zamenjal moštvo, če mu Bruyneel ne bo ponudil priložnosti. "Bil sem zelo razburjen, ko se mi je pokvarilo kolo. Toda pomiril me je športni direktor Alain Gallopin, ki je zatrdil, da sem kljub okvari najhitrejši. To mi je vlilo novih moči. Nadaljeval sem na vso moč in uspel," Brajkoviča nesrečne okoliščine na progi niso zmedle, čeprav je bil jezen na mehanike, a ga je menedžer Milan Eržen pomiril z nasvetom, da je treba biti do njih vedno prijazen. "Kronometer je bil zelo težak. Bilo je veliko vetra, na začetku je pihal v prsi. Sledil je težak vzpon, ki je bil daljši od dveh kilometrov, kot je bilo sicer navedeno. Potem sem moral menjati kolo zaradi tehničnih težav. To pa še ni bil konec, saj je bil na vrsti še zahteven in nevaren spust, zadnjih 25 kilometrov pa je na mestoma zelo slabi cesti veter pihal v hrbet. Bilo je zelo pestro. Sam sem pred nastopom pričakoval vsaj uvrstitev med prve tri. Zmaga pa je tudi zame majhno presenečenje in mi veliko pomeni," je še dodal.

Brajkovič naj bi se za skupno zmago boril s Contadorjem. "V naslednje etape bomo šli iz dneva v dan. Ekipa me lahko pripelje do zadnjega klanca in mi pripravi dobro izhodišče za zaključek etap, tudi Američana Christopherja Hornerja imamo, ki je odličen v vožnji v klanec. Od mene pa bo odvisno, če bom lahko sledil najboljšim," se je proti prihodnjim etapam ozrl Brajko. Alberto Contador medtem vsaj v izjavah za medije pravi, da se zaradi slabšega nastopa ne vznemirja: "Nisem našel pravega položaja na kolesu. Noge niso tekle, kot sem želel, zato izid ni bil dober. Ko sem ugotovil, da ne morem na vrh, sem se odločil, da na zavojih ne bom preveč tvegal, kajti moj glavni cilj je dirka Po Franciji. To je zame samo trening pred Tourom."