Vodstvo v skupni razvrstitvi je zadržal dvakratni zmagovalec Tour de Francea Španec Alberto Contador (Astana), ki mu dirka služi za zadnji trening pred francosko pentljo, na kateri bo skušal vnovič obleči rumeno majico. Pred sredino vožnjo na čas (49 km), ki bo bržčas odločilna, bo imel Contador dve sekundi prednosti pred Američanom Tejayem Van Garderenom in pet pred Brajkovičem.

Contador je priznal, da je majico vodilnega zadržal zgolj po naključju in zahvaljujoč razmeram na dirki, tako da jo bo po sredinem kronometru rade volje oddal. "Za nami je nov dan, nov dan v rumenem, vendar je to zgolj zaradi okoliščin na dirki. Bila je zelo hitra etapa, pa tudi težka, saj je veter ves čas spreminjal smer," je dejal Contador.

V odsotnosti Marka Cavendisha in Andreja Greipla, ki veljata za najboljša sprinterja na svetu, je Haedo izkoristil ponujeno in v težkih vetrovnih razmerah dobil ciljni sprint peterice. "Zase bi rekel, da se najbolje znajdem prav v teh težkih razmerah. Vendar si je treba zmago na koncu prigarati," je dejal Haedo in dodal: "Seveda pa ne sme manjkati niti kanček športne sreče in tokrat je bila ta na moji strani."

Haedo je priznal, da gre za eno njegovih največjih etapnih zmag. "Dirka Dauphine Criterium je brez dvoma velika dirka, saj velikokrat nakaže favorite na dirki po Franciji. Zagotovo je eden od vrhuncev leta, zato lahko rečem, da gre za eno mojih večjih zmag," je še dejal Haedo.

Tretja etapa bo v sredo, ko bo na sporedu vožnja na čas med Monteuxom in Sorguesom (49 km).