Štiriindvajsetletni kolesar Lampreja, doma iz Begunj, živeč na Dolenjskem, je po 192 zmagah v karieri končno pokoril konkurenco tudi z velike scene. Tako se je vpisal v slovenski klub velikih zmagovalcev ob Mugerliju, Božiču in Špilaku. V šprintu kaotične etape, ki jo je z junaškim poskusom samostojne vožnje v zadnjih petih kilometrih zaznamoval tudi Jani Brajkovič, je premagal Slovaka Velitsa in Britanca Thomasa (Sky). Bole je zelo prefinjeno, tako kot zna, izkoristil predvsem zavetrje zadnjega, prej pa imel mnogo težav: "Glavnino sem zaradi dveh padcev tik pred mano v zadnjih desetih kilometrih ujel šele v zadnjem kilometru, zato sploh nisem vedel, da smo le 500 metrov pred ciljem ujeli Brajkota. Vseeno je bil moje zmage zelo vesel, češ ko sva skupaj na dirki, nama gre obema odlično. Upam, da v nadaljevanju tudi njemu."

Zmago bi lahko šteli v sklop neverjetnosti. Bole je slavil točno tri mesece po hudem padcu na dirki Pariz-Nica, kje je utrpel podobne poškodbe kot Petra Majdič. "Ja, res je neverjetno. Hvala bogu, da je tako. Vendar rabim vsaj eno uro ogrevanja, dokler bolečine ne minejo. Nedeljski kronometer sem prav zaradi bolečin in čudnega položaja na specialki odpeljal mnogo bolj pokonci ter izgubljal sekunde," je opisal še to plat dosežka.

Jani Brajkovič je bil tokrat izjemno napadalen. Z manjšega gorskega cilja pet kilometrov pred ciljem se je Belokranjec kot puščica zapodil v dolino, drzno in spretno zalagal ovinke podobne dolenjskim in belokranjskim, a mu zasledovalci, med katerimi je bil tudi Kristjan Koren, niso dopustili več kot 100 metrov naskoka in ga tik pred ciljem ujeli. "Za dnjih 60 kilometrov je bilo zelo nervoznih, s številnimi padci. Noge mi dobro nesejo in sem poskusil. Čestitam kolegu s treninga za zmago," je bil kratek Brajkovič, ki kot tretji za Contadorjem zaostaja pet sekund.