Osemindvajsetletna Šentjurčanka, tretja na svetovni lestvici (67,16 metra na mitingu diamantne lige v Dohi pred dobrimi tremi tedni), je včeraj kopje zalučala do odlične znamke 63,23 metra in dosegla najboljši izid v ženskem delu tekmovanja.

Čeprav je bil vaš met v Postojni za skoraj meter in pol krajši kot pred kratkim v Ostravi (64,68 metra), kjer ste porazili tudi olimpijsko zmagovalko in svetovno rekorderko Barboro Špotakovo, ste verjetno z njim zadovoljni.

Seveda. Še posebno zaradi tega, ker se za tekmovanje v Postojni nisem posebno pripravljala, sem z izidom toliko bolj zadovoljna. No, potihoma sem pričakovala še nekoliko daljše mete, toda orodje na mojo žalost v nobenem poskusu ni tako odletelo, kot sem se nadejala. A kljub temu sem znova dokazala, da sem v odlični formi, zato z optimizmom pričakujem naslednja tekmovanja.

Vaš postojnski dosežek je še toliko bolj vreden, ker ste ga izpeljali iz »polnega treninga«.

Za še boljši met mi je tokrat zmanjkalo nekoliko moči. Zakaj? V zadnjem času sem namreč veliko tekmovala, zaradi česar se je seveda pojavila tudi utrujenost. Veliko sem delala še z utežmi, po drugi strani pa sem se počutila nekoliko izpraznjeno. Toda to ni nič hudega, kajti s počitkom bodo omenjene težave izginile.

Toda za počitek ne bo časa, kajti že v četrtek vas čaka miting diamantne lige v Rimu. Kakšen dosežek pričakujete v glavnem mestu Italije?

Če odkrito povem, načrtujem še kakšen decimeter ali celo meter več kot na mitingu v Postojni. Konkretno bi to pomenilo met okoli 65 metrov oziroma drugače povedano – pričakujem uvrstitev med najboljše tri v Rimu. Nočem podcenjevati domače konkurence, toda tuje in močne tekmice na mednarodnem prizorišču so zame še dodatna motiv in spodbuda za boljše in daljše mete.

Letošnji dosežki so odličen obet za evropsko prvenstvo v Barceloni, do katerega sta še slaba dva meseca.

S celotnim dosedanjim delom letošnje sezone sem zelo zadovoljna, saj na velikih tekmovanjih – predvsem pa v zadnjih tednih – redno mečem kopje več kot 62, 63 metra. Zavedam se, da so zaradi tega višji tudi tekmovalni cilji, tako moji kot javnosti. Vendar se s tem ne obremenjujem. Ni skrivnost, da sem na evropskem prvenstvu v Barceloni sposobna osvojiti kolajno. V igri za tri odličja bomo najverjetneje le štiri tekmovalke: poleg mene in Špotakove sta to še Rusinja Marija Abakumova in Nemka Christina Obergföll, druge pa so precej zadaj. Upam pa, da bom na koncu evropskega prvenstva med tistimi tremi tekmovalkami, ki bodo Barcelono zapuščale s kolajno okoli vratu.