Precej bolj od dogajanja na dirkalni stezi pa je vse zanimalo, kakšno je zdravstveno stanje prvega zvezdnika motociklizma Valentina Rossija, ki je doživel hud padec na sobotnem treningu. Pri tem si je zlomil golenico in prejel še nekaj manjših prask. Včeraj so ga uspešno operirali v bolnišnici v Firencah, svojim zvestim navijačem pa je preko megafona sporočil: "Zahvaljujem se vsem, ki so mi zaželeli hitro okrevanje. Posebna zahvala gre zdravniški ekipi. Vrnil se bom, pa čeprav bo trajalo nekoliko dlje. Zagotovo bom spet pripravljen stoodstotno." Podporo Rossiju so v teh težkih trenutkih že izrekli pri Ferrariju, kjer bo imel "vedno odprta vrata", na rojaka pa se je spomnil tudi italijanski zvezdnik košarkarske lige NBA Danilo Gallinari.

Za Pedroso je to bila prva letošnja zmaga, za sabo pa je pustil Jorgeja Lorenza in domačega dirkača Andreo Doviziosa. Lorenzo je na zmagovalnem odru poziral z majico, na kateri je bilo posvetilo Rossiju, kar je nekatere presenetilo, saj moštvena kolega nista v najboljših odnosih.

V šibkejših razredih moto2 in do 125 ccm sta bila najhitrejša domačin Andrea Iannone in Španec Marc Marquez. Posebna drama se je odvila v razredu moto2 v borbi za stopničke, v kateri so bili peterica Sergio Gadea, Simone Corsi, Thomas Lüthi, Toni Elias in Šoja Tomizava. V zadnjih krogih so vozili v zgoščeni skupini, vsak med njimi pa je bil vsaj za nekaj zavojev v vodstvu.